Jeg heter Nina og er mammaen til Jessica 16/12-2008 og Benjamin 19/5-2011.Er separert fra pappaen til barna. Tidligere har jeg spilt ishockey i veldig mange år,nå er skøytene lagt på hylla,men skal ikke se bort fra at de kommer fram igjen:) Vi har også en søt liten kanin som heter Bongo som hopper rundt i stua vår. Her inne på bloggen kan du lese om hverdagslivet vårt:) Om du lurer på noe så send meg en mail på skjoldnina@gmail.comArkiv
Kategorier


Siste innlegg

Annonser
Rolig dag...

Vi har tatt det veldig med ro på dagen i dag etter at frøkna var kjørt i barnehagen.Det bøtta ned med regn da vi gikk/løp inn i barnehagen.
Da jeg kom hjem bada jeg Benjamin i vasken,han sov mens han bada,gløtta så vidt på et øye. Og har sovi i omtrent hele dag.Venninna mi Annette kom en liten tur på besøk,veldig koselig!


Løper inn i barnehagen i regnet.

Sløvern i pysjen...

Vi henta Jessica i barnehagen å tok en tur på Buskerud Storsenter,Roger måtte ha Pepsin sin som var på tilbud på Coop Obs,masse bra tilbud der!
Vi datt jammen i meg innom Burger King også,ups!!Så da har vi vært på en liten biltur alle 4 i dag:)


Snuppelura koser seg:)

Ikke så mye å fortelle om dagen i dag i grunn.Vi koser oss og nyter hvert øyeblikk av denne spedbarnstiden som går så alt for fort.
Benjamin ligger tett inntil meg om natta,og vi sover godt,bare oppe en gang for å gi han flaske.

Jessica har plutselig blitt så stor jente.Benjamin var med inn i barnehagen,og barna på gruppa til Jessica flokka seg rundt for å se på han.Det var kjempestas!

Jeg gleder meg til i morra,da får vi fotograf hjem til oss som skal ta nyfødtbilder av lille Benjamin.Vi tok bilder av Jessica da hun var 7 uker,nå ville jeg ta så fort som mulig.

Har du hatt nyfødtfotografering av ditt barn??
7 Kommentarer


Dagene på barsel:)

Tenkte jeg skulle skrive litt om dagene på barsel, og legger med bilder.Mest for min egen del,da kan jeg se tilbake senere å minnes den vakre barseltiden både på føden og hjemme.
Men dette innlegget handler om dagene på føden.

Det første døgnet var vi i Drammen.Jeg lå mest i senga men følte meg pigg,men var kobla til kateter og hadde fortsatt venefloner i begge henda.
Hadde Benjamin hos meg så og si hele tiden bortsett fra da han var hos barneleger og tok tester for å se at alt var i orden.Han var helt fin.Etterhvert måtte jeg opp av senga,fjerna kateter og lå en stund før jeg fikk hjelp opp av senga av jordmor for å gå på do.
Ganske så stiv,støl og øm i operasjonssåret fikk jeg bevegd meg ut på do.Ingen vits å være sjenert,jordmor var inne på do å hjalp til,jada...
Gikk litt inne på rommet før jeg måtte ta en hvil.Utover dagen sto jeg opp selv å gikk på do alene,fikk ikke lov å låse døra.Benjamin bare sov,men han var jo helt ny,så ikke så rart.
Jordmor Marit på føden i Kongsberg ringte til meg for og høre hvordan det gikk og om bebisen hadde kommet.Så koselig at hun tok seg tid til det!
Jeg ønska meg hjem til føden i Kongsberg så fort Benjamin ble klarert frisk.Fikk klarsignal til å dra,så vi kjørte hjem til føden selv.En ganske så ubehagelig kjøretur som nyoperert.
Man må kjøre selv,får ikke ambulanse,noe jeg syns er litt rart.Men hjem skulle jeg.Gikk som ei snegle ut i bilen i ført sykehusskjorte,slipperser og treningsbukse.Kom til Kongsberg tidlig på kvelden.
Det er jo så sinnsykt travelt i Drammen,mye roligere og hyggeligere her!De var flinke og snille i Drammen og altså.Men lettere for Jessica å komme på besøk.


På barsel i Drammen,ca 14 timer gammel.

Gjett om jeg var sliten da vi kom fram til føden her,hjelpes!!Ble tatt i mot av jordmor Siw som jeg har gått til i svangerskapet med klemmer og gratulasjoner.
Fikk enerom og hun tok med seg Benjamin for å stelle litt og ta på andre klær.
Så kom endelig Jessica på besøk sammen med foreldrene mine.Gjensynsgleden var stor der hun slapp Ape å løp inn i arma på paps og meg.Vi hadde ikke sett hverandre på to dager.
Stolt fikk hun lillebror på fanget:)


Første møte med lillebror:)

Dagene på barsel gikk ganske så fort med prøver av Benjamin og sprøyter i magen på meg hver dag.
Lørdag morgen fikk jeg endelig tatt en dusj,ikke lås døra sa jordmødrene,men jeg følte meg pigg,ingen svimmelhet eller noe.
Benjamin tok bilirubinprøver nesten hver dag siden han ble ganske gul,men han trang ikke lysbehandling.Han var bare gyllen og fin:)
Ble kjent med noen flere av jentene som lå på barsel,så vi satt å prata og spiste sammen.Vi kommer nok på barselgruppe sammen også.
Benjamin sov jo endel,så tiden gikk med til å lese,slappe av og kose meg med Benjamin.Hadde egentlig ikke kjempemasse besøk,litt hver dag.
Jessica var på besøk hver dag.Hun fikk være med å stelle og bade.Det værste var når hun skulle gå derfra,da begynte hun å gråte sårt og ville ha meg med hjem,det var kjempevanskelig for meg,jeg begynte også å gråte.
En av de gangene kom barnepleier Kristin å satt med meg etterpå,jeg var jo så lei meg.

Dag 3 var veiedag,og Benjamin hadde gått ned til 3500 gr,mer enn 10%.Så intensiv mating.Dag 4 og han veide det samme,så vi fikk ikke dra hjem.
Var også hos barnelegen den dagen.Benjamin var helt våken å lå bare å kikka,kom ikke med en lyd da han ble undersøkt.Nye prøver skulle tas for sikkerhets skyld pga antistoffene,men alt var bra.Nå var det bare vekta igjen.
Dag 5 hadde han lagt på seg 30 gr og vi kunne dra hjem på ettermiddagen.

Må bare takke føden,barnepleiere og jordmødrene i Kongsberg for et flott og koselig barselopphold!Man føler seg så hjemme der.Jeg gikk selv å ordna maten til Benjamin.Og jordmødrene satte seg ned å prata med meg flere ganger.Men jeg har jo blitt godt kjent med de etter mange opphold der:)


Rolig liten gutt.

Veldig våken også:)

Storesøster er med å steller:)

Kooos:)

Jessica må jo også få trille...

Her har han akkurat tatt sitt første bad...noe han likte,var helt rolig,ikke en lyd.

Klar for hjemreise:)

Alle klærne han har på,bortsett fra hjemreiseklærne er føden sitt.De har masse flott tøy som de får av private folk som donerer.Syns det er kjempeflott,så jeg kommer nok til å gi de litt jeg også.

Da vi skulle hjem ble det nesten litt trist.Jordmor Marit som jeg ble godt kjent med da jeg fikk Jessica og som jeg har snakka masse med i ettertid var på vakt da vi skulle dra.
Hun skulle også vært med på keisersnittet mitt noe jeg var lykkelig over,men sånn gikk det ikke,hun måtte heller trøste en gråtende meg da jeg var livredd for alt som skulle skje.
Så der sto jordmødrene på rad og klemte meg og Roger og ønska oss lykke til.Regner med at jeg ser Marit og de andre nå og da,men for noen supre damer,det skal de ha!!

 


17 Kommentarer


På vekta igjen!

Ble travelt på morran i dag siden vi skulle på føden klokka 10.Fikk kjørt Jessica i barnehagen med nistemat i sekken,tur med 08 jentene i dag,og de fikk flott vær!
Så dura jeg hjem,og vi dura videre til føden for nok en veiing av Benjamin.Heldigvis hadde han lagt på seg 55 gr,så nå veier han 3565 gr.Jordmor Turid var fornøyd,men vi skal tilbake på fredag.Er så greit å dra på føden å veie,de er så snille og koselige der.Liker meg bedre der enn på helsestasjonen.


Kos på morran i dag:)

Etter at vi hadde vært på føden hadde jeg time hos frisøren,så Roger var hjemme med Benjamin imens.Helt nydelig å få klipt seg igjen!Får se om jeg rekker å ta etterveksten i morra.
Benjamin og jeg har også rekt en trilletur:)
Henta Jessica i barnehagen og fikk vite at hun hadde hatt et lite anfall igjen i dag,lenge siden sist nå.Hun hadde grått seg vekk,så en av de ansatte tok henne med seg på et rolig rom så hun fikk roa seg.Hun hadde slått seg litt og gråti.Så tydelig et affektanfall denne gangen.Hun var ikke borte lenge,så alt gikk fint.Hun hadde lekt og vært i fin form etterpå.
Vi hadde så klart blitt ringt etter om det hadde vært et større anfall,og de ringer ambulanse om nødvendig.


På sykkeltur med Ape i barnehagen:)

Jessica og mamsen:)

Fikk besøk av bestemor og bestefar(svigers)etter middag.Og akkurat da Jessica la seg kom kusina til Roger.
Vi har ikke hatt noe besøk her hjemme ennå faktisk,bare foreldra mine.


Kos i pysjen:)

Nei,nå får jeg legge på nytt laken i senga vår.En liten gutt som har tissa igjennom bleia på morran i dag.
Jepp,han sover med meg ennå,veldig kos!
Vi har ikke fått bært opp senga ennå siden Roger ble "krank"i kneet.Og vi hadde jo så goooood tid før fødsel.Ja jøss,haha:)
Men veldig kos å ha han hos meg altså...18 Kommentarer


Anbefales ikke...

Vi har vært inne i to dager med "turbotrollet" pga dårlig vær,det anbefales virkelig ikke.Så full av energi at om vi hadde hatt lysekrone i taket så hadde hun hengt i den.
Vi drista oss en tur ut på ettermiddagen,men det var ingen suksess med en "invalid"mann ei lita jente som slo seg vrang et par ganger å la seg ned på asfalten og hyla.
Jepp,skikkelig kult når jeg liksom ikke skal løfte og sånne ting og mannen er like "hemma".Jeg måtte bare se meg nødt til å løfte henne en gang for å få henne med meg.Hva skal man gjøre liksom??
Men hun fikk da rast fra seg på lekeplassen en liten stund og løpt litt med dukkevogna.Men 30 minutter ute er ikke nok for en 2,5 åring full av krutt.
Hun var like vill inne,og hørte ikke på alt vi sa.Mulig det er en liten reaksjon på lillebror også,men syns hun har tackla det fint ellers,ingen tegn til sjalusi.Alt har gått veldig fint.

Benjamin er en ganskeså rolig gutt hittil.Var bare oppe en gang i 5 tida å ga han mat og så sov vi til litt før 9.Da kom storesøster inn til oss i senga.
Smiler gjør han også,om det er bevisst det vet jeg nå ikke,men han sjarmerer mamman sin!


Det søte lille"Turbotrollet"....

Søte,lille Benjamin...

For en dag,skal jammen bli godt å legge seg!Nå sløver Benjamin og paps på sofan mens jeg sitter her litt.

I morra går turen på føden for å veie igjen,spent!
Har faktisk termin i dag,hihi:)

Noen andre med barn som blir "turbo"av å bare være inne?? 26 Kommentarer


Fødselshistorie!

Fortsettelse fra 
mammantiljessica.blogg.no...va_skjedde_fr_keiser.html

Jeg ble trilla inn til operasjonssalen og da fikk jeg litt panikk når dørene åpna seg,tårene rant,jeg var jo så redd for at det var noe galt med bebisen vår.
Men de roa meg ned der inne.Roger fikk på seg operasjonsklær og fikk komme inn med en gang.Jeg lå på operasjonsbordet å så på at de fant fram instrumenter og gjorde seg klare.Jeg ble også gjort klar,ledninger og koblinger overalt.
Så måtte jeg sette meg opp å krumme ryggen da spinalen ble satt,syns ikke det var så vondt og det gikk jo så fort.
Så presenterte alle i rommet seg og til slutt smalt det fra Roger:"Og jeg er pappan!"Haha:)
Roger sa det var en 7-8 personer i rommet.De beroliga meg med at det lå blod klart og at barnelegen kom på 10 sekunder når han ble ringt på.

Spinalen virka fort og de la ned operasjonsbordet,men da fikk ikke jeg puste så de kjørte det litt opp igjen.
Jeg fikk hele tiden blodtrykksfall,men fikk stadig medisin for det,så jeg følte meg helt fin hele tiden.
Roger satt rett bak meg.
Så var de i gang,kjente de romsterte inni magen.De lagde et nytt snitt,det forrige var så høyt opp,så legen spurte om det var greit.
Jeg syns det virka som en evighet mens de styra på i magen,men så sa de at nå skulle de trykke på magen min samtidig som de dro ut babyen.Da kom de med oksygen som jeg fikk i nesa.Jeg kjente et voldsomt trykk når de tok han ut,men gud for en følelse også,kjente meg i bedre form der og da!!
Han begynte å gråte med en gang og de løfta han opp over forhenget så vi fikk se han.Jeg begynte å gråte,tårene bare rant...
De tørka tårene mine å beroliga meg med at han så helt fin og frisk ut.De pakka han inn og så fikk jeg han bort til meg for å nusse han og lukte på han.Han var så varm og god,noe jeg aldri kommer til å glemme.


Vårt aller første møte,han er bare sekunder gammel.

Så utrolig varm og god!


De tok han med bort på et bord for å undersøke han og Roger fikk klippe det som var igjen av navlestrengen.De sjekka han og alt så fint ut så langt.
Så kom de og la han naken på meg,og der fikk vi ligge å kose nesten helt til jeg var ferdigsydd.Da gikk jordmor og Roger for å veie osv.Så der lå jeg da...lykkelig over at alt var gått så fint.


Helt ny!

Gjett om vi koser oss!

Vi er lykkelige!!

Da jeg var ferdigsydd ble jeg trilla til observasjon,hvor jeg måtte ligge en stund.Jeg hadde ikke vært der så veldig lenge før Roger og jordmor kom med babyen.
Jeg lå å skalv/rista,frøys ikke,men hadde ikke kontroll.Fikk noe for det et par ganger også roa det seg.Da fikk jeg Benjamin til meg igjen så vi kunne kose.Men fy for noen etterrier,grusomt vondt!!
Fikk morfin rett i blodet to ganger,gjett om det gikk rundt for meg!
Så da overtok Roger Benjamin,fint for de to å få tid sammen også.
Ble liggende til observasjon i 3 timer før vi kom på barsel.Godt å komme på eget rom,og jeg følte meg så pigg!!
Litt nummen i bena,men i fin form.Med Jessica var jeg helt i "tåka"lenge etterpå husker jeg.

Jeg spurte etter mat og drikke,og aldri har vel to brødskiver smakt så godt!Da hadde jeg ikke spist på et døgn.
Benjamin var helt frisk og fin,så han slapp turen opp på nyfødt intensiv heldigvis.Vi var ubeskrivelige letta!
Jeg mista ikke noe særlig med blod heller.
Barnelegen var fornøyd.Men vi var jo litt engstelige siden ting kunne komme på det første døgnet.
Vi satt å kikka på den lille perfekte gutten vår,letta over at alt gikk så bra.

Roger reiste hjem litt før midnatt,Benjamin og jeg lå og kikka på hverandre.Jordmødrene tok han med seg så jeg fikk litt hvile og søvn.
Etter noen timer måtte jeg få en sprøyte i låret mot smertene.Fikk inn Benjamin igjen,men da klarte ikke jeg å holde meg våken,var jo så dopa.Og han som var så våken.

Vi dro tilbake til føden i Kongsberg etter et døgn da alt så bra ut med Benjamin,jeg orka egentlig ikke,men hjem til føden sku jeg!!
Benjamin brakk seg endel,men det er ganske vanlig.


Perfekte lille Benjamin!3920 gr og 51 cm.Paps tok bildet da de var for å veie.

Kommer nok et innlegg med bilder fra barsel i Kongsberg også:)
Håper jeg har huska alt her,om ikke får jeg bare skrive inn ting etterhvert.

Om dere ikke har fått med dere hva som skjedde så oppsto det komplikasjoner før fødsel da de fant antistoffer i blodet mitt,og vi måtte overføres til Drammen sykehus.

15 Kommentarer


Lørdag...og ny header!

Som dere ser så har jeg fått meg ny header og design.Det er nok en gang Helle som har ordnet dette for meg.
Jeg er kjempefornøyd med resultatet.Så tusen takk Helle!:)
Hun har også bytta bloggnavn for meg,det kommer etterhvert.

Må bare klage litt for gud for en latterlig kjedelig dag.Vært inne i hele dag pga dårlig vær,jeg ville en tur til byen men min "invalide"mann ville/orka ikke med kneet sitt.Har jo lyst til å trille i byen å vise fram bebisen vår,morro for Jessica med en bytur også,men ingen bytur på oss.
Jeg er litt avhengig av han,for jeg skal jo ikke løfte mer enn babyen,og vogna skal jeg jo absolutt ikke løfte ut og inn av bilen.Så her har jeg sitti og følt at det har grodd mose på meg i dag.Merka godt på Jessica at vi bare har vært her i dag,for nå i kveld ville hun absolutt ikke høre når vi snakka til henne.
Tok Jessica med en tur på butikken,og det ble nok dagens høydepunkt for henne.


Frøkna viser fram den nye t-skjorta si:)

Starta dagen med å bade Benjamin i vasken,det likte han,kosa seg i det deilige vannet.
Matinga går vel greit,skal jo prøve å få i Benjamin mer,men det er jaggu ikke lett når han sovner etter 40-50 ml.
Før i dag brukte jeg ca 45 minutter på å få i han 50 ml.
Blir litt stressa med tanke på denne vekta,må jo få han opp litt.Han har jo stått stille siden tirsdag.Men det går seg vel til regner jeg med.

Ellers så har Jessica fått lekt med en levende dukke i dag da Benjamin fikk prøve dukkevogna hennes.Så ut som han kosa seg oppi der.


I dukkevogna:)

Tror jeg har glemt å fortelle dere om at Benjamin hadde en stor vannblemme/sår på kneet og en vannblemme på stortåa på samme beinet.
Barnelegene undersøkte dette mens vi lå i Drammen.De kom fram til at han må ha liggi å gnudd seg innat noe i magen så han har fått dette.Snodige greier altså!!
Nå har de tørka inn,så det på kneet ser ut som et skrubbsår.Det så absolutt ikke godt ut,men han har ikke klaga.Skal se om jeg ikke finner et bilde hvor man ser det på.

Må le av Jessica,jeg hørte det ikke,men Roger har fortalt det.Hun bøyde seg ned for å ta opp noe og da hadde hun sagt:"Gud bedre,ryggen min!!"Jøss,hvem har hun det fra tro??


Sløvern...


Her ser dere tåa hans.
17 Kommentarer


Benjamin&mamma...

Benjamin våkner til litt på kveldene når jeg begynner å tenke på senga.Og han er mer sulten når kvelden kommer,på dagen vil han tydligvis bare sove.Han har en ganske lang periode etter at vi har stått opp som han er våken.
Så han sover omtrent når han får mat,litt av en sløving,hihi:)
Han har sovi godt denne natta også.


Benjamin & mammakos sent i går kveld...
25 Kommentarer


Veiing på føden...

Forrige natt har jeg sovi som en stein,sov nesten på meg vondt i hodet.Benjamin sov fra 00,30 til 05,da måtte jeg vekke han for å gi mat.Begynte å lure jeg.Han er jo så rolig,er det vanlig liksom??Bare sover han.Han var litt urolig i går kveld,gråt veldig,men roa seg og sovna som sagt.
Jeg ble litt stressa av den høye gråten,redd Jessica sku våkne,men det gjorde hun ikke.


Klar for en tur på føden.

Fikk kjørt snuppa i barnehagen,hun skulle på tur med 08 jentene,det slutta heldigvis å regne,så de kosa seg masse og gikk lang tur.

Vi skulle på føden for å kontrollveie Benjamin,ble litt hektisk for mannen har nemlig "poppa"kneet,så han måtte til legen.Passer utrolig dårlig akkurat nå siden jeg skal ta det litt med ro pga keisersnittet.Typisk at alt skjer på engang.Han skal ta MR av kneet til uka.

Benjamin veide 3520 gr,så han har ikke lagt på seg siden vi dro hjem(bekymra mamma.)Vi mater hver 3-4 time og det syns jordmor var greit,men vi må bare gi han mer mat,noe vi har gjort i dag og som har resultert i litt gulpings.
Vi skal tilbake på mandag for å veie igjen,veldig betryggende,men innrømmer at jeg er litt bekymra.
Kjempekoselig å se noen av de koselige jordmødrene igjen.Jordmor Brit Marit var ikke bekymra for Benjamin,bare at vi måtte gi han mer mat.Da vi var der datt navlestumpen av.

Jeg ammer ikke,her er det MME.

Roger dro til legen og jeg trilla den korte turen til byen for å møte mamma&pappa imens.Fikk tak i noen sparkebukser,har irritert meg over sokker som detter av,mye greiere med sparkebukse.
Vi var på cafe og Benjamin fikk mat og sovna.Kosa seg i vogna på bytur:)

Jessica var turbo da jeg henta henne i barnehagen.Løp rundt sammen med Adrian for å leke litt før vi dro hjem.


"Ferdig i bhg,nå er det helg!"

Mine 3 elsklinger!

Etter middag kom mormor&morfar en tur.Jeg,mamma og Jessica tok med Benjamin på trilletur bort til kiosken.
Roger og pappa ble hjemme,ikke godt for Roger å gå med det vonde kneet.


Smiska til seg kjærlighet:)

Ape passer på Benjamin:)

Benjamin og Jessica sover,og vi sitter på hver vår pc...

Bekymra du deg da barnet ditt var nyfødt??21 Kommentarer


Så koselig!

Fikk tilsendt denne av snille Helle.Helle er jenta som lager header og design til meg,superflink!Den er jo så fin!!

Tusen takk!! 8 Kommentarer


Benjamin en uke...

Ja,ja...da har det gått en uke siden vi fikk sjarmøren vår i armene for første gang.Vi nyter hvert øyeblikk sammen med han.Kan ikke skjønne hvor de dagene ble av,jeg fikk han jo akkurat i arma mine...
Han er ganske så rolig av seg og har sovi i nesten hele dag,var lenge våken på morran i dag.Ligger å kikker og vi koser og duller.
Nå er han våken og koser med papsen.

Jeg både kjørte og henta Jessica i barnehagen i dag,det er jo så kos!Snakk om høyt energinivå når jeg henta henne,merka at de ikke hadde vært ute i dag,helt turbo!
Hun og Haakon gikk/løp hånd i hånd til bilen.Nussa og ga hverandre klemmer før de satte seg i bilen,kjempesøte!
Tok med Jessica på butikken for å kjøpe bleier,bare vi jentene.


Jessica har handla bleier...

Frøkna holdt et ganske så høyt energinivå her hjemme også,helt i 100 fram til leggetid.Er stadig borte å gir smokken til Benjamin.
Vi lå på sofan å leste bok sammen,må jo kose oss.Og nå var det plass til både mamsen og Jessica på sofan nå som magen er borte,hihi:)


En uke og smiler allerede...

Go'gutten...

Go'jenta...

Noen har lurt på om jeg ikke har vondt i operasjonssåret.Litt vondt er det,men ikke noe å klage på.Eneste er at det er veldig stivt når jeg har sitti eller liggi en stund.
Men jeg tar det med ro og løfter ikke tyngre enn babyen.

I morra skal vi på føden for å kontrollveie Benjamin siden han gikk ned så mye i vekt,veldig betryggende!
Blir koselig å se jordmødrene igjen selv om jeg akkurat har kommet hjem.

Nå "knirker" Benjamin på meg...

22 Kommentarer


Hva skjedde før keisersnittet...

Tenkte jeg skulle fortelle litt om hva som skjedde dagen før det planlagte keisersnittet.
Jeg ble lagt inn på føden 18 mai,det ble tatt vanlig ctg registrering,blodprøver,prata med anestesi og gynekolog.
Så kom jordmor å sa at de måtte ta nye blodprøver fordi de var litt usikre på de som ble tatt.
Etter det kunne jeg dra hjem en tur bare jeg kom tilbake på kvelden.

Så jeg dro hjem til foreldrene mine siden Jessica skulle komme dit etter barnehagen.Roger kom også og vi fikk middag.Kosa oss med Jessica,og paps og Jessica tok seg en tur ut så snuppa fikk sykla litt.Da begynte det å regne men snuppa ville ikke inn.
Det var på tide for meg å dra tilbake på føden så kosa snuppa mi masse før Roger ble med meg på føden.


Vært på sykkeltur i regnet:)

Da Roger hadde dratt kom en jordmor inn å fortalte at det var funnet antistoffer i blodet mitt og at keisersnittet måtte utsettes noen timer til de hadde fått laget riktig blod til meg.
Jeg ble så klart litt engstelig men når riktig blod kom så var det jo ingen fare trodde jeg.For blod måtte de jo ha i bakhånd om jeg skulle miste mye under operasjonen.

19 mai kom og jeg var spent.Jordmor Marit Meslo skulle være med under keisersnittet noe jeg var storfornøyd med.Har fått god kontakt med henne etter at jeg fikk Jessica.
Hun kom inn å sa at jeg kunne gå i dusjen for nå var alt klart.Jeg kom inn fra dusjen å da kom gynekologen å fortalte at jeg ikke kunne ta keisersnittet her på føden,risikoen var for stor siden de ikke har nyfødt intensiv.
De hadde funnet ut at antistoffene i blodet var for alvorlige så jeg måtte sendes til Drammen der de kunne ta hånd om babyen på best mulig måte og overvåke han det første døgnet.
Jeg brast i gråt og har aldri vært så redd før.Jordmor Marit kom inn å holdt rundt meg å prøvde å forklare hva dette innebar,men hun visste ikke så mye selv siden det ikke var hennes felt.
Roger kom da jeg satt å gråt i arma på jordmora,han ble askegrå og blek med en gang han så meg.Ikke så rart.
Jordmora ba han sette seg og forklarte hva som hadde skjedd.

Vi visste jo ingenting om hvordan babyen kom til å være når han kom ut,hvordan behandling han måtte ha og om han ble syk resten av livet.1000 spørsmål surra i hodet mitt.
Vi kjørte til Drammen selv og jeg hadde kraftige tak i magen,jordmor så på ctg'en vi tok før jeg dro at jeg hadde kraftige sammentrekninger så hun ba oss skynde oss.

Kom til føden på Drammen,fikk rom og prata med lege,tok ultralyd for å se at babyen hadde det bra i magen,noe han hadde.
De forklarte at han og jeg har fått blanda litt blod siden det mest sannsynlig var kommet en rift i morkaka så det hadde lekki.De trodde kanskje at dette hadde skjedd den dagen jeg fikk dulta magen min litt hardt,så det hadde ikke vært sånn så lenge,og det var positivt.
Dette innebar at han kanskje måtte bytte blod og få kraftig gulsot.Jeg skjønner egentlig ikke så mye av dette selv.
Var bare livredd.Det ble ikke sagt så mye i bilen på vei til Drammen,vi gråt og tankene svirra.

Jeg fikk en pose intravenøst siden jeg hadde fasta siden kvelden før,og jeg fikk penicillin mot GBS bakterien som jeg hadde i tilegg.
Jeg tenkte på hvorfor i all verden jeg måtte utsettes for så mye i svangerskapet,og har hatt tanker om at noe har vært galt,men det har jeg ikke tørt å si til noen.Jeg sa det til jordmor Marit,måtte bare lette tankene mine.

Så var det endelig klart for oss,jeg fikk satt inn kateter og ble trilla avgårde...

Fødselshistorie kommer...
13 Kommentarer


Første dag hjemme...

Travel dag gitt!Har hatt masse å gjøre hjemme i dag,har klesvask opp til taket som jeg er godt i gang med.
Benjamin har vært litt urolig natta som var,men ikke gråti eller noe.
Når han fikk ligge tett inntil meg så roa han seg og sov kjempegodt.Jeg har vel bare sovi fire timer tenker jeg.
Da jeg skulle vekke Jessica tok jeg med Benjamin ned å la han i senga sammen med henne.
Jeg kjørte Jessica i barnehagen i dag,og det syns hun var koselig


Morgenkos:)

Etter litt rydding og tøyvask og en 5 minutt på øyet dro Roger,Benjamin og jeg en liten tur til byen.Trang noen flere pysjer til lillebror.
Han koste seg i vogna si.Han ble med å henta storesøster i barnehagen,så det var mange som ville hilse på han.De har tatt bilder i barnehagen i dag,gleder meg til vi får de!
Etter middag og litt hopping på trampolina trilla vi en tur i nabolaget.Jeg har fortsatt ganske vondt i ryggen,men det retter seg vel etterhvert.Godt å kunne bevege seg tålig normalt igjen.


Koser seg i vogna si!

På trilletur i nabolaget...

Må plukke med seg litt når man er ute å går:)

Sånn var vår første dag hjemme.28 Kommentarer


Magiske øyeblikk...

Mitt første øyeblikk med Benjamin var bare helt magisk.Da jeg kjente at de tok han ut av magen min og de viste han til meg over forhenget,det kommer jeg aldri til å glemme.
Sekunder senere fikk jeg han på brystet mitt,og der fikk han ligge lenge å kose.Jeg fikk ikke oppleve dette med Jessica da det var et hastesnitt,noe jeg er så utrolig lei meg for.
Men for en opplevelse,både for Roger og meg.
Tårene trilla med en gang jeg så han da de holdt han opp.

Det har blitt mange magiske øyeblikk de siste dagene.Et annet er det første møtet mellom Jessica og Benjamin.Hun var så stolt at det gløda av henne,og da kom tårene nok en gang.


Det aller første møtet med Benjamin,bare sekunder gammel.

Endelig kan vi kose:)

Lykkelige...Se så stolt hun er!Jessicas første møte med Benjamin...Elsk!!

Jeg elsker disse bildene...og min nydelige familie!!
30 Kommentarer


Vi har kommet hjem!

Da har vi kommet hjem!Deilig å være hjemme igjen,selv om vi har hatt et kjempefint opphold på føden her i Kongsberg etter at vi kom fra Drammen.Var nesten trist å si hadet til de snille og hjelpsomme jordmødrene,noen kjenner jeg bedre enn andre og det ble mange klemmer da vi dro.
Jeg skal skrive mer om hva som skjedde før fødselen,fødselen og oppholdet på sykehuset og sikkert litt mer om dere ønsker det.Kommer bilder fra sykehuset også:)


Klare for hjemreise:)


Gleda meg til å komme hjem til Jessica.Vi var hjemme da hun kom fra barnehagen,og hun løp opp til Benjamin.
Det går kjempefint foreløpig,men må nok regne med noen omstillinger og reaksjoner.
Benjamin er kjempesnill og han har det bra,alle prøver som har blitt tatt er fine heldigvis.Han veier nå 3530 gram,vi skal på føden å kontrollveie på fredag,syns det er greit og trygt.
Jeg føler meg også i fin form,men merker jo at jeg har vært imellom en operasjon.

Jessica har vært på busstur til byen med 08 barna i dag,de har vært på cafe,kikka i byen og vært på biblioteket.I morra skal de ta bilder,det blir spennende!


Jippi,lillebror har kommet hjem!

Storesøster!Glad for å ha mamsen og Benjamin hjemme!

Vi er forelska!

Noen har lurt på om jeg skal forandre navn på bloggen min.Det vet jeg ikke,og jeg vet heller ikke hvordan jeg gjør det.

Jeg vil også takke for alle de superkoselige hilsningene jeg har fått.Setter så stor pris på det,tusen takk!!


19 Kommentarer


Vi er fortsatt på sykehuset,Benjamin er 3 dager.Han ble veid idag og har gått ned mer enn 10%,veide

549779-1-1306096566752.jpg
Vi er fortsatt på sykehuset,Benjamin er 3 dager.Han ble veid idag og har gått ned mer enn 10%,veide 3500 gr idag.Så da er det intensiv mating på gang.Formen min er også veldig bra!Sprek som bare det!Jessica har vært her og hjelpa til med å skifte på Benjamin,kjempestas!I morra skal hun i bhg igjen,gleder seg til å se vennene sine.Håper vi kan dra hjem på tirsdag.


18 Kommentarer


Vi har det fint begge to,har ikke tilgang til nett her så da blir det mobilinnlegg,litt kjedlig.Stor

549779-1-1305985170373.jpg
Vi har det fint begge to,har ikke tilgang til nett her så da blir det mobilinnlegg,litt kjedlig.Storesøster har fått møte Benjamin og hun var veldig stolt!Idag har hun fått være med å skifte på han.Har ingen bilder av de to på tlf,men det kommer.Det var så leit da hun dro i går,hun gråt og ville ha med mamma hjem.Gjett hvem som begynte å tute?!Benjamin er like rolig,skal legge ut et bilde senere:)


11 Kommentarer


Alt bra med oss:)

Alt står bra tl med oss!Benjamin har sovi i nesten hele dag,han er utrolig rolig(hittil.)
Jeg er litt stiv,men kan jo ikke forvente annet.Har vært oppe på do alene og gått litt.
Vi har fått klarsignal at vi kan dra tilbake til føden på Kongsberg nå i ettermiddag,noe jeg er utrolig glad for.Da får endelig Jessica møte lillebror!
Og jeg får se vesla mi,har ikke sett henne siden onsdag,så jeg savner henne kjempemasse!!Men hun koser seg hos mormor og morfar:)Hun har tatt seg fri fra barnehagen i går og i dag,så jeg tror hun storkoser seg.
Det blir så spennende å se hvordan deres første møte blir.

Litt usikker på om jeg kommer på nett på føden i Kongsberg.


Her er vi:)

Lille søte Benjamin!

En liten oppdatering fra oss.Nå gleder vi oss til å treffe storesøster!:)

29 Kommentarer


Endelig er Benjamin hos oss:)

Endelig er lille Benjamin hos oss!Ting gikk ikke helt som forventa.Vi hadde planlagt keisersnitt på morran i dag,så jeg ble lagt inn i går.
Men så ble det funnet antistoffer i blodet mitt,noe som kunne være alvorlig for babyen.
Han kunne også ha det i blodet,så vi måtte få spesiallaget blod begge to i tilfelle vi trang blodoverførsel.
Vi ble overført til Drammen sykehus hvor de har nyfødt intensiv i tilfelle han trang behandling.
Det ble mange tårer og bekymringer før han endelig var hos oss.Alt ser fint ut til nå,det er tatt prøver,men han har ikke trengt noen behadling ennå.

Jeg skal skrive mer senere,men er sliten etter en lang dag og et keisersnitt(litt gira også da.)Så litt kort fortalt.
Men han er så fin at!I morra får storesøster treffe han også:)Her er han!Født klokken 17.22.  3920 gr,51 cm,helt perfekt!

 64 Kommentarer


Mor&datter

Jøss,kun to dobesøk i natt!Hva skjer??Så jeg har egentlig sovi ganske godt i natt,så godt man kan sove med stor mage.
Jessica ville feire 17 mai i dag og hun,søte lille:)

Tok noen bilder av oss i går kveld,to trøtte og slitne jenter.Satt å kosa oss under et teppe å spiste popcorn...
Mor&datter...


-Elsk!19 Kommentarer


Vår 17 mai:)

Nå er jeg ganske så gåen altså,sitter her som et slakt.Ikke så rart siden jeg har vært våken siden kl 04,fikk ikke sove igjen etter en tur på do,bare smådubba tror jeg.
Det første Jessica sa da paps gikk ned til henne var:"I dag er det 17 mai!!"Har gleda seg hun.
Hun ble så stolt og blid da hun fikk på seg matroskjolen sin,hun ble så fin!!Stolt mamma:)


Fine jenta vår:)

Vi dro til byen for å se på barnetoget,og jeg tror Jessica likte det.Satt på skuldrene til paps og gikk litt rundt selv.
Vi var med foreldrene mine også.
Det ble både kake,is og gassballong på frøkna.
Jeg tok det ganske med ro der jeg sto/satt.Etter at vi hadde vært i byen dro vi til foreldrene mine,Roger og jeg kjørte mens mormor&morfar trilla Jessica i håp om at hun skulle dubbe litt,men det hadde ikke hun tid til nei.
Oldemor(min mormor)kom også på besøk,ville jo så gjerne se frøkna i finstasen.
Heldig med været har vi vært også,sola varma godt når den var framme.
Her kommer litt bilder,bildene av "elefanten"utgår...


På skuldrene til paps:)

"Hurra!!"

Sammen med nabogutten Marius,som også hadde matrosdress.

"Mmmm...kake!"

Fine gassballongen!

Mye å se på...

Så sånn var vår 17 mai.
Nå driver lillebror på fælt i magen,merkelige bevegelser,kjennes ut som han kommer ut,og jeg har ganske så vondt nederst i magen,kjennes ut som han har lagt seg lenger ned.Behagelig er det ikke,kjenner det godt når jeg sitter og reiser meg opp.

Får se om jeg holder ut til Fruene begynner,eller om jeg tusler i seng veldig snart.

Håper alle har hatt en fin 17 mai:)15 Kommentarer


Mamsen som bord...

Som jeg nevnte før i dag så skulle jeg til legen på kontroll.Her er det sjekk en gang i uka på slutten av svangerskapet,og det er jo betryggende!
Lite nytt å fortelle egentlig,alt var fint med lillebror i magen:)Jeg grua meg til å veie meg,tallet er helt grusomt,men jeg har lagt på meg 10 kg og det er ikke så værst syns jeg.Jeg er jo ingen sylfide fra før som veier 50 kg til vanlig.

Prøvde å ta en dubb når jeg kom hjem,men det var umulig med bråkete naboer,argh!!
Henta snuppa i barnehagen som hadde kost seg på tur i dag og vendte nesa hjem.Her har vi bare spist middag og leika både ute og inne.Jeg skifta på sengene å det tok nesten knekken på meg,pes!!Det var tungt ja!
Også fant Jessica ut at hun kunne bruke mamsen som bord...jada...

Hver kveld får jeg så "urolige" bein,umulig å sitte rolig,så jeg ender opp med å legge meg.Men det fortsetter noen ganger da også,så det er ikke lett å ligge stille.


Kosestund med Ape...

Leker med Bongo:)

Bruker mamsen som bord...

Håper virkelig ikke det regner i morra altså!Hvorfor er det alltid dårlig vær på 17 mai??

Noen andre med "urolige"bein??

Håper alle får en fin dag i morra:)14 Kommentarer


Juhuuu:)

Her skinner sola(enn så lenge.)Jessica er på tur med 08 jentene i barnehagen og jeg skal til legen.
Her går man en gang i uka til legen på slutten av graviditeten.Godt å bli fulgt opp så tett.
Jeg er trøtt etter uttallige doturer i natt,vurderer snart å sove på do,haha:)Og jeg som nesten ikke drakk noe i går kveld,det hjalp ikke det grann.

Magen er i veien altså,får omtrent ikke på meg sokkene,gud bedre!Ser ut som jeg skal sprekke!
Her gjelder det å ha humor og ikke ta seg selv så høytidelig:)


Lille elsklingen:)

Da får jeg pese meg avgårde i treningsbuksa mi,orker ikke å ha på noe annet nå.Men det er en fin treningsbukse da,det hjelper jo litt,hihi:)

Ha en fin dag:)
14 Kommentarer


Sovedyret...

Vår lille frøken har blitt et lite sovedyr,jeg skal absolutt ikke klage når hun sover til 9 og 9,30,det har hun nemlig gjort denne helga.
Vi får nyte det så lenge det varer.Hun tok seg til og med en dubb på dagen i dag selv om hun sov lenge,blir vel trøtt av detta møkkaværet.
Jeg koste meg faktisk forrige natta da jeg la meg,lå å hørte på regnet utenfor,ganske koselig.Men gørr når hele dagen må tilbringes inne(nesten.)
Gjensynsgleden ble stor da Ape var ferdig med "badet"sitt.Jessica kom med verdens største smil da jeg ga henne Ape.Fikk desverre ikke tatt bilde av det.Hun elsker virkelig den Apen!


Søte,lille snuppa vår:)

En tur på verandaen i regnet...tatt på skoa selv:)

Vi tok oss en kjøretur da det klarna opp litt.Kjørte bort til Laagendalsmuseet der de har slipt ut noen dyr nå.Små lam og geitekillinger.
Det er dyr der hver sommer,og en fin plass for lek og kos.I dag ville Jessica bare leke.Jeg syns det var kaldt og guffent(og tungt)å gå rundt,så vi ble ikke kjempelenge.Vi har mange dager vi kan dra dit på i sommer.


Morro å leke!


Jessica er veldig opptatt av 17 mai og at jeg skal pynte henne.Snakker om det hele tiden.Så da håper vi på litt bedre vær 17 mai.Gleder meg til å se henne i matroskjolen:)Men gruer meg til dagen,det blir slitsomt.Blir en bytur for å se barnetoget før vi drar til foreldrene mine.Har ikke noe å ha på meg heller,noen som har et telt å låne bort??

Gleder du deg til 17 mai??


14 Kommentarer


Apevask...

Mamsen fant ut at Ape trang en vask,jeg måtte smugle han ned på badet mens frøkna var opptatt.Men tok ikke lang tid før hun begynte å spørre etter han.
Nå maser hun fælt og er ganske fortvila mens Ape koser seg med et bad.Jeg sa at han måtte bli ren og pen til 17 mai,og hun var enig i det,i 5 minutter.
Så nå savner hun vennen sin sårt stakkar...Men han er snart ferdig,så da blir nok gjensynsgleden stor:)


Ape er klar for en liten runde i vaskemaskinen...

"Hjelp,hva skjer?Det ble litt trangt her..."

Hvor ofte vasker du kosedyra til ditt barn??


8 Kommentarer


Mer "huslig..."

Deilig med helg når frøkna sover helt til klokka er 9,hun har skjønt det:)Selv lå jeg halvvåken fra 7,30.
Har sliti litt med søvnen forrige natta,ingen stillinger er behagelige lenger,så jeg har vridd og snudd på meg.Ikke at det er så lett å snu seg lenger heller.Senga flytter sikkert på seg når jeg beveger meg...
I dag har jeg ikke fått tatt noen dubb,så da håper jeg på en god natts søvn.Jessica har heller ikke dubba siden hun sov så lenge.
Vi reiste heller å møtte mormor&morfar i byen mens paps spyla inngangspartiet vårt med høytrykksspyler.

I byen fikk jeg unnagjort flere småærend,godt å ha alt gjort.Måtte legge inn en hvilepause for "elefanten" også,så da ble det litt cafekos på oss.
Jessica ble med mormor&morfar hjem mens jeg henta gubben,da fikk vi handla litt mat samtidig.
Så var det grillings på timeplanen hos mamma&pappa,Jessica kosa seg der når vi kom,lekte og styra.
Fikk vært litt ute før regnet nok en gang kom ved middagstider,irriterende vær.Har vært kjempefint hele dagen.
Så maten ble grilla ute,men vi spiste inne.Ble som vanlig stapp mett!


Fjåsefrøkna vår:)

Lukter på blomstene til mormor:)

Jessica fikk seg ny solhatt i dag:)

Nå er jeg så gåen i ryggen,og ribbeina værker.Stakkars de som går på overtid altså,det må være slitsomt!
Får se om jeg finner en behagelig stilling på sofan og noe bra på tv,også ruller jeg vel i seng om en times tid tenker jeg.

Må legge til at gubben har hengt opp gardiner på kjøkkenet,han er jo mer "huslig" enn meg,haha:)Han sier ofte det selv også,mulig han er det,jeg er ikke så "huslig" av meg,det innrømmer jeg gjerne.
Jeg vasker og sånne ting,men kjøper aldri noe nytt til hjemmet,det er sjelden,og gubben ordner jo mat og gardiner for meg:)Han kjøper ikke gardinene altså,det står jeg for.Han hater å gå i butikker og på kjøpesentre.

Er gubben din "huslig?"
Kjøper du ofte ting til hjemmet ditt??
 19 Kommentarer


Jessica har testa ståbrettet til vogna til lillebror...

Kryss i taket!!Jeg fikk karra meg til byen for å hente ståbrettet til vogna til lillebror i dag.Vi så jo ikke noe poeng i å kjøpe søskenvogn nå siden Jessica ikke sitter så mye i vogna lenger.
Jeg fikk også kjøpt gaven fra lillebror til Jessica.Greit å ha det unnagjort siden jeg ikke flyr ned byen for tiden.

Vi henta turbotrollet vårt i barnehagen og hun måtte bare akkurat litt i dag også.Tar alltid litt tid å komme seg hjem fra barnehagen,men det er helt greit,vi har ikke dårlig tid.


Sykler en runde rundt barnehagen:)

Paps skrudde på ståbrettet på vogna og Jessica var en ivrig hjelper.Da ståbrettet var på måtte det jo testes!
Så Jessica og paps tok seg liksågodt en trillerunde ut i gata.
Snuppa digga ståbrettet og ville absolutt ikke inn igjen,ville bare trille mer.Men det begynte å regne så det var greit å gå inn,lillebror måtte ikke bli våt i vogna som hun sa.Men kjempeflott at hun likte ståbrettet så godt,da blir det morro å trille når lillebror ligger oppi.Nå var det Ape som slappa av i vogna:)


Her er vogna med ståbrett!

Her står snuppa fint:)

Slapper av med et Donald blad i bagen:)

Merkelig vær nå om dagene.Kjempefint hele dagen,så ved middagstider pøser regnet ned,og så er det sol igjen,jada...
Håper på sol i helga,men så litt tvilsomt ut på været på tv'n i stad.

Må bare akkurat klage litt,ryggen tar livet av meg!Vondt:(

Flere som har prøvd ståbrett til vogn??
11 Kommentarer


Hos jordmor...

Jeg hadde vanlig kontrolltime hos jordmor i dag.Jeg troppa opp og jordmor sjekka det vanlige og vi prata.
Lite nytt å fortelle om egentlig,alt var bra og lillebror hadde det fint i magen.Urinveisinfeksjonen er fortsatt der,den viker ikke.
Har lagt på meg 10 kg,og det er jo ikke så værst,syns jeg har proppa i meg alt for mye i det siste.Med Jessica la jeg på meg 19 kg,jeg er glad det ikke ble så mye nå,men jeg rekker noen kg til...men håper jeg slipper det.
I morra er jeg faktisk 38 uker folkens!Nå er det nok mange som lurer på datoen for keisersnittet,dere får bare følge med,hihi:)

Jessica har hatt nok en fin dag i barnehagen,i dag har de lagd hjemmelaga pizza,jeg skulle gjerne vært der å spist sammen med de,matvrak som jeg er:)
Da vi henta henne åpna himmelen seg og det plaskeregna.Det fortsatte en god stund,men vi fikk sniki oss en tur ut da sola kom tilbake.Paps er på møte her i sameiet hvor vi bor.
Jeg liker ikke helt å være ute alene med frøkna nå,hun løper lett fra meg for å si det sånn.Vi tok med sykkelen hennes og hun sykla avgårde i rasende fart,hjelpes!For å få henne med inn igjen lokka jeg med en is,fy skamme!!
Så vi kosa oss med hver vår saftis,hihi:)


Kosemodus etter barnehagen...

Litt snill også da siden hun stopper å venter på muttern...

Ganske stille her nå som gubben ikke er her,ikke at vi bråker ellers altså her vi sitter på hver vår pc.Men man merker at man er alene hjemme når snuppa sover.

Har du og din kjære hver deres pc??


22 Kommentarer


Lyn og torden!

Etter at Jessica var levert i barnehagen måtte jeg gå å legge meg på det kjølige og mørke soverommet vårt.Migrena satt fortsatt i,jeg var helt gåen.
Men det gjorde susen med litt ekstra søvn!

Vi henta snuppa som vanlig,og i dag hadde  hun vært på tur igjen,hadde kosa seg fælt!!
Vi var på verandaen da vi kom hjem,og da begynte det å lyne og tordne skikkelig.Jessica kikka fælt,men ble ikke redd.
Mamman min kom også for hun skulle hjelpe meg med å vaske litt her hjemme,jeg orker ikke alt selv nå.Roger skulle på dugnad i barnehagen.
Så vi fikk vaska med god hjelp av Jessica,hun hjalp meg med vinduene:)Snille mamma som kom å hjalp meg!
Hun tok også med seg noen gardiner hjem for å vaske de for meg:)


Heldigvis ga "uværet"seg mens vi vaska,så da gikk vi ut en tur.Lukta så godt etter at det hadde regna.Vi satt ute å kosa oss med jordbær,nam!
Tusla bort på lekeplassen hvor frøkna kosa seg i sandkassa med å rulle seg i sanda,jada...
Hun måtte kles av ute da vi kom hjem,trodde nesten vi måtte spyle henne med vannslangen,hehe:)


Triller "babyen"sin som er Ape:)

Kjempegøy å rulle seg i sanda...


Har det lyna og tordna hos deg i dag??11 Kommentarer


Løper løpsk...

Hva er det som løper løpsk?Jo hormonene mine...har hatt nok et migreneanfall i dag.Har vært ganske så plaga med migrene i dette svangerskapet,og migrene er no dritt,rett og slett!!
Så her kommer plagene på løpende bånd føler jeg,men skal ikke syte og klage for mye,dere blir vel lei av å høre på meg.
Også begynte jeg nesten å lure på morran i dag når jeg våkna.Jeg kan ikke huske at jeg har vært oppe på do etter klokka 02 forrige natt,det er jo luksus!Eller kanskje jeg har gått i søvne...neppe...

Snuppa har hatt nok en fin dag i barnehagen,og ville som vanlig ikke bli med oss hjem med engang,må bare ditt og datt først.
Men godt å se at hun trives så godt:)


Må bare akkurat før hun skal hjem fra bhg...

Etter middag tok vi en tur ut til sølvgruvene,vi bor jo i Kongsberg og har gruvetog som går inn i sølvgruvene her.
Kanskje du har hørt om det?
Det var iallefall åpen dag der i dag.Vi tok ikke gruvetoget inn i fjellet,det er veldig kaldt,og jeg tror ikke at Jessica hadde tørt rett og slett,blir jo helt mørkt der nede.
Men vi kikka rundt på området,og det var litt forskjellig å finne på.Hun løp rundt å kosa seg med paps mens jeg satt mest på en benk.


Veldig fornøyd med å ha lagd seg en mynt:)

Tester ut en av vognene på gruvetoget.

Nå skal jeg se litt på Fruene før jeg tar med meg migrenehodet mitt til sengs.

Er det noen av dere som har besøkt sølvgruvene i Kongsberg??

17 Kommentarer


Jeg fikk mine 5-10 minutter...

Som jeg nevnte i innlegget i går så ordna min kjære et fotbad til meg på verandaen.Jeg fikk fotbad til jul men har ikke prøvd det ennå(skamme seg!)
Jeg har jo klaga min nød om hovne føtter til min kjære og hinta om fotmassasje.Men etter noen år som gift så ser det ut som den fotmassasjen har gått ut på dato.Så om jeg vil ha massasje så må jeg nok betale for det et annet sted.Og mannen som var så flink til det før...sukk...Jeg får lære han opp på nytt:)

Så han fant fram fotbadet og ordna til for meg.Den lille frøkna i hus ble nysgjerrig å titta fælt.Til slutt forsvant sokkene hennes også,og hun bretta opp buksa.


"Elefanten"koser seg med et fotbad...

"Hva er dette for noe rart?"

Men snuppa syns det var litt skummelt også for det dura.Mamsen måtte vike plass for gubben som også ville prøve,og snuppa drista seg til hun også.
Plutselig var det ikke skummelt lenger og snuppa endte opp med å "bade"oppi fotbadet.Gjett om det var gøy!?Klissvåt ble hun,men hva slags rolle spiller det bare man har det gøy??
Så mamsen fikk sine 5-10 minutter med fotbad,ikke værst det eller??


"Dette var både rart og deilig..."

"Mye bedre å sette seg oppi her!"

Ble litt våt,men pyttsan...Pleier du å ta fotbad??
Kanskje du har en mann som gir deg fotmassasje også??


18 Kommentarer


Litt av et syn!

Jeg har slappa av på dagen i dag ennå så flott været har vært,må bare ta en dubb på dagen,så la meg på det kjølige soverommet.
Men naboens gneldrebikkje liker tydligvis ikke å være alene hjemme,gneldra med jevne mellomrom,helst når jeg hadde sovna,ble en smule irritert ja!Fikk ikke fred for dobesøka under dubben på dagtid heller.Jeg tilbringer halve dagen på do...og så fort jeg reiser meg opp fra sofan eller no så kjennes det ut som jeg må tisse,jauda...

Da vi kom hjem etter å ha henta Jessica kosa vi oss ute på verandaen mens paps ordna maten.Jessica ble i 100 da jeg karra meg opp på trampolina!!
Herregud,snakk om stranda hval på trampisen!!Men snuppa digga det!Hun ville jeg skulle hoppe også,men det tok jeg ikke sjansen på,så vi lekte med ball og hun hoppa og viste meg triksa sine:)Hun er superflink på trampisen,men har jo snart hoppa i et år.
Jeg var nok litt av et syn der jeg lå på trampisen,hoho:)

Det ble maiskolber ved siden av maten i dag også,jeg har fått dilla!!


Mamsen og snuppa på trampisen:)

Høyt hopper hun!

Ape må også få være med å hoppe:)

Digger maiskolber,akkurat som mamsen!

I dag støvsugde min kjære før han dro på jobb,flink han!Også fant han fram fotbadet til meg mens vi var ute på verandaen,men det får bli et eget innlegg,endte med at Jessica bada i det:)

Ha en fortreffelig kveld!!
11 Kommentarer


Milkshake!

Det har vært veldig varmt i dag også så vi har kosa oss på verandaen før dubben til frøkna,men siden hun sov til 8,30 ble det litt senere dubb.
Paps og Jessica hadde piknikk på trampolina,hadde med seg teppe og epler.
Men man blir jo så gåen av å være ute i varmt vær så både jeg og frøkna slokna når vi la oss,hun i vogna og jeg i senga.Ennå så varmt det er så hopper hun som en gal på trampolina,så ikke rart hun slokner fort.
Sammen med varmen kom også vannet i kroppen min,føttene er så hovne som fy,får vel snart ikke på skoa mine.De kjennes helt visne ut skikkelig ekkel følelse.Tjukke føtter er ikke nice...Har sikkert pakka på meg en haug med kilo nå også,men håper det bare er vann.

Etter en lettvint middag(omelett) tok vi en kjøretur for å kjøpe milkshake,den gravide i huset ble så intenst fysen på en shake,så da må de to andre bare følge etter,hehe:)
Jeg fikk jordbærshaken min og kosa meg!Fikk ikke lagd hjemmelaga siden vi ikke hadde is til det.Milkshake er så godt,liker jordbær best!Falt i smak hos frøkna også,der satt vi alle 3 å slurpa i oss,hihi:)


Mmmm...milkshake!!

Gikk en tur i parken i byen å kikka litt etter at shaken var fortært.Var også innom området til Dolly Dimples og Big Horn så Jessica fikk lekt og løpt fra seg litt.
Jeg var helt gåen da vi kom hjem så jeg slang meg på sofan.Tror senga og sofan er mine beste venner for tida:)Er så mye bedre å ligge enn å sitte akkurat nå.Men jeg kan jo ikke ligge hele tiden,selv om det hadde vært lovely!!
Med en aktiv 2 åring i hus går ikke det,jeg prøver å holde følge så godt jeg kan.


Hestene i parken må prøves:)

Liker du milkshake,og åssen smak syns du er best??
21 Kommentarer


Grillkos!

Vi har vært på grillings hos foreldrene mine i det fine været,det har vært varmt og godt i dag:)
De hadde kjøpt ny grill så da måtte vi jo innvie den,hihi:)
Kosa oss med miniburgere,pølser,maiskolber,kjøtt og masse godt tilbehør.Maiskolber er superdigg!!Og miniburgerne falt veldig i smak hos Jessica og mamsen:)Vi ble gode og mette for å si det sånn...


Bildet sier vel sitt...kremt...venter på maten...

Miniburgere falt veldig i smak hos snuppa:)

Maiskolbe...nammis!!

Etter maten gikk vi en tur nederst i gata for å plukke hvitveis,masse hvitveis oppi en skråning.
Jessica og mormor gikk oppi skråningen å plukka mens jeg sto på trygg grunn å så på de.
Veldig stas å plukke blomster syns snuppa,kjempestolt da hun ga de til paps.
Også har hun lekt og styra i den store hagen til mormor&morfar,kosa seg masse!Hun har egen sandkasse der også,så det var en god og møkkete jente vi tok med hjem.


Jessica og mormor plukker hvitveis:)

Jakter på hvitveis...

Da vi kom hjem ble det en runde på trampolina før den lille frøkna snubla i seng,god og trøtt.
Blir ikke så lenge før jeg snubler i seng heller,helt gåen jeg...

Hva liker du best å grille??


21 Kommentarer


"Knepp!"

Dagen i dag har bare gått til ingenting.Jeg måtte rett og slett legge meg i senga for en dubb i dag for i natt har det tatt helt av med dobesøk.Tror jeg var oppe 6!ganger for å tisse.
Etter at vi henta Jessica i barnehagen tok vi en liten tur innom foreldrene mine og etter det har vi bare vært her hjemme.Jeg har fått sett litt på ishockey da,er jo VM og Norge gjør det ganske bra:)Før satt jeg benka da det var hockeykamper på tv,særlig landskamper.

Har ikke fått tatt så mange bilder i dag.


Av og på med lyset...

Søta:)

 Jeg er 37 uker gravid i dag,ikke så mye å fortelle egentlig.Alt er tungt og jeg har kjempevondt i ryggen,og det stråler nedover i rompa.
Dette høres litt rart ut,men noen ganger når lillebror flytter på seg i magen så hører jeg et lite "knepp"inni der,veldig snodig.Jeg tenker hver gang at nå går vannet!Ikke vet jeg hva det er.
Noen kvelder så er føttene mine superhovne og jeg har kalt de for tømmerstokker.Dette har Jessica snappa opp så hun sier:"Føttene mine er som tømmerstokker mamma!"
Om du lurer på noe så bare spør,jeg er ikke så flink til å oppdatere om graviditeten.

Noen andre gravide som har hørt et sånt "knepp" fra magen??


11 Kommentarer


Hvordan blir det?

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg har tenkt å grubla masse på hvordan det blir når lillebror endelig er hos oss.Og da tenker jeg mest på Jessica,hvordan hun kommer til å ta det.
Hun må for all del ikke bli utelatt,og hun skal få hjelpe til masse med det hun vil.Er så redd for at hun skal føle seg "glemt",noe som absolutt ikke må skje.Hun er bare 2 år og 5 mnd,hun kan reagere på forskjellige måter,og alt er nok ganske normalt.Hun vet at det er baby i magen,men hun skjønner nok ikke at han kommer for å bli.
Jeg spurte om hun gleda seg,og ja det gjorde hun sa hun,for hun skulle hoppe på trampolina med han:)
Hun skal også hjelpe meg med å skifte bleier og gi tåteflaske har hun sagt.Hun titter også på klærne hans å sier at det er lillebror sine.
At hun blir en flott storesøster,det tror jeg.Men at det kan bli litt tøft i starten,det kan vi ikke skyve under en stol.
Men alt kan også gå knirkefritt,noe jeg håper på.

Jeg er jo innom flere blogger der barna skal bli storesøsken,og som er på Jessicas alder.Men det virker ikke som om mødrene er så bekymra for hvordan storebror/storesøster kommer til å ta det.Alt kommer til å gå bra sier de,fint å tenke positivt,kjempeflott!
Men jeg må tenke litt den andre veien også,det kan jo oppstå sjalusi og andre situasjoner.
Jeg har vært borti en blogg hvor mamman var helt ærlig,hun var så redd for at hun hadde ødelagt dattern sin når lillebroren kom,og hun reagerte på flere måter.Det er da helt normalt med sånne tanker.Men de har klart det strålende,og storesøster takler rollen sin fint:)


Lille Jessica,2 dager.

Så jeg er superspent på hvordan det blir!Gleder meg til å få besøk av storesøster på sykehuset.Første gangen hun får se lillebror så har lillebror en liten gave til henne også:)
Et tips jeg fikk fra en annen blogg og fra en venninne som har termin nesten likt som meg,de skulle gjøre det samme.
Utrolig fin tid å få baby på,vi kan trille masse og kose oss ute alle sammen(alle 4!)
 Veldig rart å tenke på at Jessica skal få en lillebror,hun er jo ikke så stor selv.Men syns hun har blitt veldig stor jente i det siste,vokser som bare det.


Snart storesøster!

Jeg måtte bare lufte litt tanker,for jeg har tenkt mye.Men det blir så fint for henne å få søsken,de kommer til å få masse glede av hverandre.

Må le litt,for det må være noe som går i barnehagen på gruppa til Jessica,tror vi er 5-6 stk som er gravide/akkurat har fått baby.Snakker mye med henne ene,og hun har de samme tankene som meg,så vi prater endel sammen.

Dette er ikke noe negativt innlegg,men mine tanker om det som snart skal skje,og jeg vil være ærlig om hva jeg tenker.Har ikke lyst "til å bli tatt på senga" om du skjønner meg.Man kan jo også være ganske så sårbar i starten,barseltårer og alt...Husker det fra sist ja...
Men alt i alt går det nok bra:)Jeg vil bare være forberedt på både positivt og negativt vis!

Du som er gravid og har barn fra før,hvilke tanker har du??
Du som har flere barn,hvordan tok søsknene det når babyen kom??
26 Kommentarer


Dagene som høygravid...

Jeg skal ikke skryte på meg at jeg gjør så alt for mye nå om dagene mens snuppa er i barnehagen.Jeg står iallefall opp å vekker henne,lager frokost,vasker og kler på henne før jeg kjører henne i barnehagen.
Jeg har prøvd å gjøre litt her hjemme,men nå begynner det å bli umulig.Ryggen orker ikke å vaske og støvsuge.Skulle virkelig ønske at jeg hadde vaskehjelp nå altså.Kanskje jeg må smiske med mamman min:)Vil ikke mase på Roger heller,han jobber jo og tar seg av Jessica veldig mye.Han står også for bading,kveldsstell og legging av vesla.Selv tusler jeg i seng rundt 22-22,30.


Jeg tar meg også en dubb på dagtid,tar igjen for den tapte søvnen på natterstid da jeg er oppe å tisser alt fra 2-6 ganger.
Vil ikke høres sytete ut,men nå er det faktisk tungt,jeg er 37 uker gravid i morra.Kan ikke huske at det var så tungt på slutten sist,men det var det garantert.

Vi har i det siste henta Jessica sammen i barnehagen,det er så koselig å hente henne!De kosa seg ute da vi kom,og det tar som vanlig en evighet før vi er ute av porten,hun har så mye å vise oss først.Men det er bare morro syns jeg.


Snuppelura:)

Her er vi!Se bort ifra mascaraløse meg...

Vi gikk en tur i dag også, jeg ser antagelig ut som en stor vaggende and der jeg vagger avgårde...
Jeg klarer jo ikke å sitte igjen inne om Jessica og paps går ut,må få med meg alt.


Ute på gåtur:)

Jeg har finni fram "fødebagen",den står i gangen.Får putte oppi litt etterhvert.Greit å ha litt klart om noe plutselig skulle skje,vet ikke hvorfor jeg har den uroen i meg??

Sånn går dagene som høygravid...


15 Kommentarer


På luftetur...

Hvem er det som har vært på luftetur tro??Jo,Jessica og paps har lufta mamsen.Føltes sånn der jeg "snegla"meg etter mine to kjære.
Eller,Jessica sykla,paps passa på og jeg kom noen meter bak de to.
Vi går litt rundt i nabolaga å sjekker ut lekeplassene,gøy for Jessica å se de andre plassene også.
Men jeg orker ikke å gå så langt,ryggen tar nemlig knekken på meg.Har skikkelig vondt,og stivner når jeg sitter og om natta.Jeg stuper vel ned trappa snart...


Lykkelig frøken:)

Ape sier hei!

Lille luringen vår:)

Så det har ikke skjedd så mye i dag.Frøkna har kosa seg i barnehagen og heldigvis ble været litt varmere i dag,så da kunne mine to kjære lufte meg.Rullator next!

Nå må jeg finne meg litt iste,avhengig!Jeg liker overhodet ikke varm te...

Liker du iste??16 Kommentarer


Jordmorsamtale...

Jeg hadde egentlig kontroll hos fastlegen før vi skulle på jordmorsamtale i dag.Klokka 9 ringte jordmor fra føden å spurte om vi kunne komme ganske snart istedenfor senere på dagen.
Så da avlyste jeg timen hos legen og vi dura opp på føden,gikk greit å avlyse timen hos legen siden jeg allikevel skulle på føden.Er jo i trygge hender der.
Prata med en koselig jordmor som jeg faktisk ikke har sett før,og jeg har jo omtrent kjennskap til alle etter mine tre uker på føden i høst.
Det ble mest prat om keisersnittet og om hva som skulle skje i forkant.Det er nemlig sånn at jeg blir lagt inn dagen før keisersnittet.
Nå kommer jo keisersnittet til å gå roligere for seg enn sist og Roger får lov å være med inn.Så dette blir nok noe helt annet,men en like stor opplevelse som sist,men nå slipper jeg å bli "kasta"inn på operasjonsbordet.
Så undersøkte jordmor magen,hørte på hjertelyden til lillebror og sjekka blodtrykket mitt.Hun syns at magen hadde synki litt og at han ligger godt nede,ja takk det kjenner jeg.Går som ei "krøkke."
Så vi hadde en koselig samtale på føden.Jeg har nok flere spørsmål når jeg blir lagt inn,og er antagelig sikkert nervøs for inngrepet,rakk ikke grue meg sist.Men det er jo ikke noe å grue seg til,det kommer til å gå så fint!

Var en liten tur i byen med mamma etterpå,vi satt på cafe og prata.Så var det tid for å hente mann og barn.
Jessica ville leke litt ute på barnehageområdet før vi dro hjem.
De hadde vært ute i dag,men ikke så lenge siden det har vært litt guffent og kaldt.Men kjempestas da de hadde fått besøk av noen russejenter som hadde med is til alle barna i barnehagen.
Det skjer jammen i meg mye gøy i barnehagen altså!


Stor fart på huska:)

"Nå kommer jeg!"

"Apekatten"vår:)

Nå må jeg vel snart finne fram den berømte fødebagen å pakke litt.Vi har jo dato,men man vet jo aldri,det kan jo starte av seg selv,og da må jeg bare hive meg rundt!

Trodde nesten jeg måtte legge meg før Jessica nå i kveld,kjempetrøtt.Men det er jo Frustrerte Fruer,og det må jeg se!11 Kommentarer


Ingen engel...

Så var det mandag igjen da,og det har ikke akkurat skjedd så mye spennende.
Jessica skulle på tur med 08 jentene i barnehagen så jeg sendte med henne en god matpakke.Tror de har kosa seg ute i sola selv om det ikke har vært like varmt som før i uka.

Jessica starta forøvrig dagen med å tegne på stuebordet med tusj,måtte bare få med det her.
Heldigvis er det veldig lett å vaske vekk de tusjene om det blir merker.Jeg var på badet og paps på kjøkkenet.
Paps måtte bli litt sint og hun ble veldig lei seg,men det er jo ikke lov å tegne på møblene.Vi måtte på butikken for påfyll av melk og brød.Jessica kan være veldig grei på butikken eller rett og slett en utfordring.Greit å handle alene.Men i dag var vi alle tre.
Jeg sto i fruktavdelingen å putta epler i en pose,trodde Jessica sto med paps.Neida,hun sto rett ved siden av meg å knaska på et eple!!Herregud,ble helt flau jeg.Snakk om å forsyne seg!Tenkte at hun spiser ikke opp hele eple før vi forlater butikken så jeg får jo betalt det.Men plutselig var hele eple borte...ikke vet jeg hvor hun har lagt det fra seg.
Sånt er pinlig!Mitt barn er ingen engel for å si det sånn.Må jo fortelle om sånne episoder også,ikke bare om hvor snill og flink hun er.For her er det trass,raseri,frekkhet osv.Men hun er så klart snill også,og veldig flink!!Men syns det blir litt feil å bare hele tiden skrive om hvor flink osv hun er.Leser noen blogger der jeg aldri har lest om at barnet har hatt raserianfall eller slått seg vrang osv,rett og slett en engel hele tiden.Husk at ingen er perfekte...Og grenser må settes når barna gjør sånne ting.
Man vil jo så klart skryte av barna sine,men det er mye mer som skjer i hverdagen.Men for det meste er det jo fine og koselige stunder,for ikke å snakke om morsomme:)!
Men for oss er hun verdens beste jente,og en liten engel,neida...


Henger på gjerdet å lurer på hvilke rampestreker hun kan finne på...

Verdens beste jente!!

I morra skal jeg til fastlegen på kontroll og litt senere skal vi på føden på samtale med jordmor og omvisning.
Spennende!

Er ditt barn en liten engel??

34 Kommentarer


Pakke i posten!

Jeg har nok en gang fått en flott pakke i posten fra Geelmuyden.Kiese ved Nora Aspengren.
Denne gangen fikk jeg en ThermaBag fra Avent med plass til flasker eller kopper.Denne holder melken kald eller vannet varmt i opptil 4 timer.
Fikk også BPA-frie kopper  fra Avent til oppbevaring av mat,kjempekjekt!:)
En minnebrikke fikk jeg også.

Så tusen takk for de fine tingene!:)


Dette kom til meg i posten:)
6 Kommentarer


Kjøretur på "landet."

Jessica sov helt til 8,45 i dag,er så deilig når hun gjør det altså:)
Vi bare slappa av og kosa oss inne på formiddagen siden det ikke var så strålende vær ute i dag.
Denne lure lille 2 åringen vår så sitt snitt mens vi var litt opptatt til å finne kjærligheten sin fra i går(fikk i godtepose i bursdagen).Jeg fant henne på verandaen i pysjen med kjærligheten sin,der satt hun helt stille,veldig fornøyd...jeg gir meg over for den lille sniken vår.
Fikk  henne med inn isteden for å sitte ute på verandaen,og hun kosa seg med den klissete kjærligheten sin


Tatt på fersken!

Koser seg videre i sofan:)

Etter dubb gikk vi ut en tur å sykla litt før vi fant ut at vi heller skulle kjøre en tur.Vi bor ikke akkurat i en storby,men vi bor ikke på "landet"heller,men vi har jorder og dyr i umiddelbar nærhet.
Så vi kjørte ut på "landet" en tur og stoppa på en gård hvor vi så at de hadde sauer og små lam ute.Vi fikk lov å komme nærmere inn å se på de små lamma som bare var litt over en uke gamle.De var så søte og Jessica syns det var kjempegøy!Dama på gården sa at vi måtte bare komme igjen senere en gang,de hadde flere lam inne på låven.


Morro med små,søte lam:)

Bor du i nærheten av "landet?"9 Kommentarer


hits