Jeg syns det er for tidlig å pynte til jul.

Jeg leser,ser og hører om andre som pynter til jul allerede nå.Er ikke det litt tidlig,det er 29 november,greit at det er 1 advent,så skal fram med staken i kveld jeg og.
Som jeg har sagt før så er ikke hverken Roger eller jeg no julete av oss,tror vi har hatt juletre en gang siden vi ble sammen(snart 5 år).Jeg eier ikke en eneste juleduk og ikke no særlig pynt,nå måper dere vel sikkert??
Da jeg vokste opp tror jeg vi pynta til jul og tok inn juletreet rundt den 20-22 desember,og det tror jeg fortsatt mamma og pappa gjør.Det er jo da jula begynner.Adventsstaker er jo fint å ha framme nå,men resten kan vente til noen dager før julaften.Vi har ikke bestemt om vi skal ha juletre ennå,men blir nok det siden vi har Jessica.Dette blir hennes andre jul,i fjor var hun riktignok bare 8 dager på julaften.

Vi skal ut å se tenning av juletreet i byen i dag,det har jeg ikke vært på siden jeg var liten tror jeg.Jessica skal få pakkekalender av bestemor,det blir kos.Jeg er vel mer spent enn vesla,hun vet jo ikke hva det er
Jeg har ikke julestemning heller,den pleier å komme noen dager før.I fjor ble det jo litt spesielt siden vi lå på sykehuset.Husker jeg sto i vinduet å så på all trafikken inn til byen og kjøpesenteret,syns det var koselig jeg:)Da jeg kom tilbake på føden for å fjerne stiftene i magen,da pynta jordmødrene til jul,og det var 23 desember.Og pappan min(som jobber på kjøkkenet på sykehuset)hadde vært oppe hos de med en stor bløtekake som takk for all hjelp i julegave til de.De ble jo så glade,da kunne de kose seg på vakt med kake i jula.

Det jeg vil fram til er at jula kommer tidligere vært år,jula for meg begynner noen dager før julaften.Så hjemme hos oss vil du ikke finne pynt,julegardiner osv(har ingenting heller,må kjøpes)før den 20-23 desember.Adventsstaker og kalender er på plass,det er førjulskos:)
file0008
Meg selv på julaften som 5 åring med min helt nye elskede
Curious George:)

Roger og jeg gleder oss til å se Jessica på julaften da hun våkner å ser et pynta juletre i stua.Da er det jul syns jeg.Og senere med pakkene sine,og kanskje kommer nissen på besøk også…
Men først er det en 1 års dag som skal feires.

Hva syns du??
Når pyntes det hos deg/når blir juletreet pynta??

8 kommentarer
  1. Neimen Nina da! Hehe 🙂
   Jeg ELSKER julen jeg, det er såå koselig!
   Jeg har allerede begynt å pynte, og skal handle mer pynt i morgen. All pynten kommer ikke på engang da, men litt gradvis etterhvert som julen nærmer seg mer og mer…
   Jeg gleder meg til å videreføre mine gamle juletradisjoner til Matheo, og til neste år har vi 2 barn til og med! Gleder meg til å feire jul med min egen lille familie her hjemme, og jeg skal for første gang, i år, stelle i stand skikkelig julemiddag!
   Jeg har nok det synet på jul som jeg har pga min oppvekst og de tradisjonene jeg og mamma hadde 🙂 Jeg syns det er viktig med tradisjoner, skille mellom årstidene og gjøre det beste ut av hver høytid! 🙂 Matheo skal få julen inn med morsmelken, og det skal nestemann også!♥

  2. Jeg synes også det er tidlig å pynte til jul nå. Jeg gikk en runde oppover til mamma og pappa i forige uke. Da holdt de på å pynte i et hus, og det hadde kommet krans på døra. Litt for tidlig, synes jeg.
   Jeg har alltid pyntet litt i adventstiden, for jeg har alltid hatt fri i romjula, og da har jeg dradd hjem til mamma og pappa. Men i år er det bare stjerner og staker som skal fram.
   Hjemme hos mamma og pappa har pynten kommet fram lille julaften, og treet har ikke kommet inn i hus før da. Jeg har tenkt å gjøre det sånn, jeg også. Så jeg tenker at når Popa har sovna lille julaften, så skal jeg pynte. Gleder meg til å se anskitet hennes når hun står opp om morgenen julaften.

  3. Katy:Jessica skal få jul hun også,men ikke ennå,det er for tidlig.
   Julen er en fin og koselig tradisjon,men da tidligst 20 desember.
   Jeg har egentlig ikke vokst opp med noen spesielle tradisjoner i jula.
   Skal dere ha julaften hos dere med alle i familien?

  4. Ja, jeg er forsåvidt enig at man må begrense seg litt. Det er ikke jul helt fullt enda! Men adventsstaker i vinduene, en stjerne og litt annet dill skal hvertfall pryde heimen de dagene frem til jul her i huset 🙂 Men mesteparten av nisser og annen dekorasjon kommer litt etterhvert! 🙂 Siste rest pleier jeg også ta lillejulaften, da kommer juletre og pakkene i huset 🙂
   Blir koselig å se ansiktet på Matheo når han våkner opp på selveste julaften, og det er rødt, nisser og pakker overalt! 🙂
   Er ikke helt sikker på hvem som kommer enda, men jeg regner med Pappa, Mor og Per! Egentlig skulle Aina og 🙂 Så blir spennende å lage mat til så mange!
   Det viktigste for meg er å ha Åsmund og Matheo her. Jeg vil at vi skal starte egne tradisjoner. Vi kommer så klart til å reise litt frem og tilbake til foreldre og slik noen ganger til jul også, men først og fremst skal det være oss, her hjemme. Til neste år er vi jo storfamilie med 2 barn! 🙂

  5. helt enig at noen butikker i hvert fall tar av litt med julestyret, for tidlig!
   men elsker jula jeg da, så om en uke, halvannen blir det nok litt pynting her i huset:P
   julegrantenning på oss ikveld og!

  6. helt enig i at det er altfor tidlig å pynte! jeg synes det tar bort noe av det “magiske” ved julen når man pynter allerede i november.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg