Rolig dag…

Vi har tatt det veldig med ro på dagen i dag etter at frøkna var kjørt i barnehagen.Det bøtta ned med regn da vi gikk/løp inn i barnehagen.
Da jeg kom hjem bada jeg Benjamin i vasken,han sov mens han bada,gløtta så vidt på et øye. Og har sovi i omtrent hele dag.Venninna mi Annette kom en liten tur på besøk,veldig koselig!


Løper inn i barnehagen i regnet.

Sløvern i pysjen…

Vi henta Jessica i barnehagen å tok en tur på Buskerud Storsenter,Roger måtte ha Pepsin sin som var på tilbud på Coop Obs,masse bra tilbud der!
Vi datt jammen i meg innom Burger King også,ups!!Så da har vi vært på en liten biltur alle 4 i dag:)


Snuppelura koser seg:)

Ikke så mye å fortelle om dagen i dag i grunn.Vi koser oss og nyter hvert øyeblikk av denne spedbarnstiden som går så alt for fort.
Benjamin ligger tett inntil meg om natta,og vi sover godt,bare oppe en gang for å gi han flaske.

Jessica har plutselig blitt så stor jente.Benjamin var med inn i barnehagen,og barna på gruppa til Jessica flokka seg rundt for å se på han.Det var kjempestas!

Jeg gleder meg til i morra,da får vi fotograf hjem til oss som skal ta nyfødtbilder av lille Benjamin.Vi tok bilder av Jessica da hun var 7 uker,nå ville jeg ta så fort som mulig.

Har du hatt nyfødtfotografering av ditt barn??


Dagene på barsel:)

Tenkte jeg skulle skrive litt om dagene på barsel, og legger med bilder.Mest for min egen del,da kan jeg se tilbake senere å minnes den vakre barseltiden både på føden og hjemme.
Men dette innlegget handler om dagene på føden.

Det første døgnet var vi i Drammen.Jeg lå mest i senga men følte meg pigg,men var kobla til kateter og hadde fortsatt venefloner i begge henda.
Hadde Benjamin hos meg så og si hele tiden bortsett fra da han var hos barneleger og tok tester for å se at alt var i orden.Han var helt fin.Etterhvert måtte jeg opp av senga,fjerna kateter og lå en stund før jeg fikk hjelp opp av senga av jordmor for å gå på do.
Ganske så stiv,støl og øm i operasjonssåret fikk jeg bevegd meg ut på do.Ingen vits å være sjenert,jordmor var inne på do å hjalp til,jada…
Gikk litt inne på rommet før jeg måtte ta en hvil.Utover dagen sto jeg opp selv å gikk på do alene,fikk ikke lov å låse døra.Benjamin bare sov,men han var jo helt ny,så ikke så rart.
Jordmor Marit på føden i Kongsberg ringte til meg for og høre hvordan det gikk og om bebisen hadde kommet.Så koselig at hun tok seg tid til det!
Jeg ønska meg hjem til føden i Kongsberg så fort Benjamin ble klarert frisk.Fikk klarsignal til å dra,så vi kjørte hjem til føden selv.En ganske så ubehagelig kjøretur som nyoperert.
Man må kjøre selv,får ikke ambulanse,noe jeg syns er litt rart.Men hjem skulle jeg.Gikk som ei snegle ut i bilen i ført sykehusskjorte,slipperser og treningsbukse.Kom til Kongsberg tidlig på kvelden.
Det er jo så sinnsykt travelt i Drammen,mye roligere og hyggeligere her!De var flinke og snille i Drammen og altså.Men lettere for Jessica å komme på besøk.


På barsel i Drammen,ca 14 timer gammel.

Gjett om jeg var sliten da vi kom fram til føden her,hjelpes!!Ble tatt i mot av jordmor Siw som jeg har gått til i svangerskapet med klemmer og gratulasjoner.
Fikk enerom og hun tok med seg Benjamin for å stelle litt og ta på andre klær.
Så kom endelig Jessica på besøk sammen med foreldrene mine.Gjensynsgleden var stor der hun slapp Ape å løp inn i arma på paps og meg.Vi hadde ikke sett hverandre på to dager.
Stolt fikk hun lillebror på fanget:)


Første møte med lillebror:)

Dagene på barsel gikk ganske så fort med prøver av Benjamin og sprøyter i magen på meg hver dag.
Lørdag morgen fikk jeg endelig tatt en dusj,ikke lås døra sa jordmødrene,men jeg følte meg pigg,ingen svimmelhet eller noe.
Benjamin tok bilirubinprøver nesten hver dag siden han ble ganske gul,men han trang ikke lysbehandling.Han var bare gyllen og fin:)
Ble kjent med noen flere av jentene som lå på barsel,så vi satt å prata og spiste sammen.Vi kommer nok på barselgruppe sammen også.
Benjamin sov jo endel,så tiden gikk med til å lese,slappe av og kose meg med Benjamin.Hadde egentlig ikke kjempemasse besøk,litt hver dag.
Jessica var på besøk hver dag.Hun fikk være med å stelle og bade.Det værste var når hun skulle gå derfra,da begynte hun å gråte sårt og ville ha meg med hjem,det var kjempevanskelig for meg,jeg begynte også å gråte.
En av de gangene kom barnepleier Kristin å satt med meg etterpå,jeg var jo så lei meg.

Dag 3 var veiedag,og Benjamin hadde gått ned til 3500 gr,mer enn 10%.Så intensiv mating.Dag 4 og han veide det samme,så vi fikk ikke dra hjem.
Var også hos barnelegen den dagen.Benjamin var helt våken å lå bare å kikka,kom ikke med en lyd da han ble undersøkt.Nye prøver skulle tas for sikkerhets skyld pga antistoffene,men alt var bra.Nå var det bare vekta igjen.
Dag 5 hadde han lagt på seg 30 gr og vi kunne dra hjem på ettermiddagen.

Må bare takke føden,barnepleiere og jordmødrene i Kongsberg for et flott og koselig barselopphold!Man føler seg så hjemme der.Jeg gikk selv å ordna maten til Benjamin.Og jordmødrene satte seg ned å prata med meg flere ganger.Men jeg har jo blitt godt kjent med de etter mange opphold der:)


Rolig liten gutt.

Veldig våken også:)

Storesøster er med å steller:)

Kooos:)

Jessica må jo også få trille…

Her har han akkurat tatt sitt første bad…noe han likte,var helt rolig,ikke en lyd.

Klar for hjemreise:)

Alle klærne han har på,bortsett fra hjemreiseklærne er føden sitt.De har masse flott tøy som de får av private folk som donerer.Syns det er kjempeflott,så jeg kommer nok til å gi de litt jeg også.

Da vi skulle hjem ble det nesten litt trist.Jordmor Marit som jeg ble godt kjent med da jeg fikk Jessica og som jeg har snakka masse med i ettertid var på vakt da vi skulle dra.
Hun skulle også vært med på keisersnittet mitt noe jeg var lykkelig over,men sånn gikk det ikke,hun måtte heller trøste en gråtende meg da jeg var livredd for alt som skulle skje.
Så der sto jordmødrene på rad og klemte meg og Roger og ønska oss lykke til.Regner med at jeg ser Marit og de andre nå og da,men for noen supre damer,det skal de ha!!

 På vekta igjen!

Ble travelt på morran i dag siden vi skulle på føden klokka 10.Fikk kjørt Jessica i barnehagen med nistemat i sekken,tur med 08 jentene i dag,og de fikk flott vær!
Så dura jeg hjem,og vi dura videre til føden for nok en veiing av Benjamin.Heldigvis hadde han lagt på seg 55 gr,så nå veier han 3565 gr.Jordmor Turid var fornøyd,men vi skal tilbake på fredag.Er så greit å dra på føden å veie,de er så snille og koselige der.Liker meg bedre der enn på helsestasjonen.


Kos på morran i dag:)

Etter at vi hadde vært på føden hadde jeg time hos frisøren,så Roger var hjemme med Benjamin imens.Helt nydelig å få klipt seg igjen!Får se om jeg rekker å ta etterveksten i morra.
Benjamin og jeg har også rekt en trilletur:)
Henta Jessica i barnehagen og fikk vite at hun hadde hatt et lite anfall igjen i dag,lenge siden sist nå.Hun hadde grått seg vekk,så en av de ansatte tok henne med seg på et rolig rom så hun fikk roa seg.Hun hadde slått seg litt og gråti.Så tydelig et affektanfall denne gangen.Hun var ikke borte lenge,så alt gikk fint.Hun hadde lekt og vært i fin form etterpå.
Vi hadde så klart blitt ringt etter om det hadde vært et større anfall,og de ringer ambulanse om nødvendig.


På sykkeltur med Ape i barnehagen:)

Jessica og mamsen:)

Fikk besøk av bestemor og bestefar(svigers)etter middag.Og akkurat da Jessica la seg kom kusina til Roger.
Vi har ikke hatt noe besøk her hjemme ennå faktisk,bare foreldra mine.


Kos i pysjen:)

Nei,nå får jeg legge på nytt laken i senga vår.En liten gutt som har tissa igjennom bleia på morran i dag.
Jepp,han sover med meg ennå,veldig kos!
Vi har ikke fått bært opp senga ennå siden Roger ble “krank”i kneet.Og vi hadde jo så goooood tid før fødsel.Ja jøss,haha:)
Men veldig kos å ha han hos meg altså…

Anbefales ikke…

Vi har vært inne i to dager med “turbotrollet” pga dårlig vær,det anbefales virkelig ikke.Så full av energi at om vi hadde hatt lysekrone i taket så hadde hun hengt i den.
Vi drista oss en tur ut på ettermiddagen,men det var ingen suksess med en “invalid”mann ei lita jente som slo seg vrang et par ganger å la seg ned på asfalten og hyla.
Jepp,skikkelig kult når jeg liksom ikke skal løfte og sånne ting og mannen er like “hemma”.Jeg måtte bare se meg nødt til å løfte henne en gang for å få henne med meg.Hva skal man gjøre liksom??
Men hun fikk da rast fra seg på lekeplassen en liten stund og løpt litt med dukkevogna.Men 30 minutter ute er ikke nok for en 2,5 åring full av krutt.
Hun var like vill inne,og hørte ikke på alt vi sa.Mulig det er en liten reaksjon på lillebror også,men syns hun har tackla det fint ellers,ingen tegn til sjalusi.Alt har gått veldig fint.

Benjamin er en ganskeså rolig gutt hittil.Var bare oppe en gang i 5 tida å ga han mat og så sov vi til litt før 9.Da kom storesøster inn til oss i senga.
Smiler gjør han også,om det er bevisst det vet jeg nå ikke,men han sjarmerer mamman sin!


Det søte lille”Turbotrollet”….

Søte,lille Benjamin…

For en dag,skal jammen bli godt å legge seg!Nå sløver Benjamin og paps på sofan mens jeg sitter her litt.

I morra går turen på føden for å veie igjen,spent!
Har faktisk termin i dag,hihi:)

Noen andre med barn som blir “turbo”av å bare være inne?? 

Fødselshistorie!

Fortsettelse fra 
mammantiljessica.blogg.no…va_skjedde_fr_keiser.html

Jeg ble trilla inn til operasjonssalen og da fikk jeg litt panikk når dørene åpna seg,tårene rant,jeg var jo så redd for at det var noe galt med bebisen vår.
Men de roa meg ned der inne.Roger fikk på seg operasjonsklær og fikk komme inn med en gang.Jeg lå på operasjonsbordet å så på at de fant fram instrumenter og gjorde seg klare.Jeg ble også gjort klar,ledninger og koblinger overalt.
Så måtte jeg sette meg opp å krumme ryggen da spinalen ble satt,syns ikke det var så vondt og det gikk jo så fort.
Så presenterte alle i rommet seg og til slutt smalt det fra Roger:“Og jeg er pappan!”Haha:)
Roger sa det var en 7-8 personer i rommet.De beroliga meg med at det lå blod klart og at barnelegen kom på 10 sekunder når han ble ringt på.

Spinalen virka fort og de la ned operasjonsbordet,men da fikk ikke jeg puste så de kjørte det litt opp igjen.
Jeg fikk hele tiden blodtrykksfall,men fikk stadig medisin for det,så jeg følte meg helt fin hele tiden.
Roger satt rett bak meg.
Så var de i gang,kjente de romsterte inni magen.De lagde et nytt snitt,det forrige var så høyt opp,så legen spurte om det var greit.
Jeg syns det virka som en evighet mens de styra på i magen,men så sa de at nå skulle de trykke på magen min samtidig som de dro ut babyen.Da kom de med oksygen som jeg fikk i nesa.Jeg kjente et voldsomt trykk når de tok han ut,men gud for en følelse også,kjente meg i bedre form der og da!!
Han begynte å gråte med en gang og de løfta han opp over forhenget så vi fikk se han.Jeg begynte å gråte,tårene bare rant…
De tørka tårene mine å beroliga meg med at han så helt fin og frisk ut.De pakka han inn og så fikk jeg han bort til meg for å nusse han og lukte på han.Han var så varm og god,noe jeg aldri kommer til å glemme.


Vårt aller første møte,han er bare sekunder gammel.

Så utrolig varm og god!


De tok han med bort på et bord for å undersøke han og Roger fikk klippe det som var igjen av navlestrengen.De sjekka han og alt så fint ut så langt.
Så kom de og la han naken på meg,og der fikk vi ligge å kose nesten helt til jeg var ferdigsydd.Da gikk jordmor og Roger for å veie osv.Så der lå jeg da…lykkelig over at alt var gått så fint.


Helt ny!

Gjett om vi koser oss!

Vi er lykkelige!!

Da jeg var ferdigsydd ble jeg trilla til observasjon,hvor jeg måtte ligge en stund.Jeg hadde ikke vært der så veldig lenge før Roger og jordmor kom med babyen.
Jeg lå å skalv/rista,frøys ikke,men hadde ikke kontroll.Fikk noe for det et par ganger også roa det seg.Da fikk jeg Benjamin til meg igjen så vi kunne kose.Men fy for noen etterrier,grusomt vondt!!
Fikk morfin rett i blodet to ganger,gjett om det gikk rundt for meg!
Så da overtok Roger Benjamin,fint for de to å få tid sammen også.
Ble liggende til observasjon i 3 timer før vi kom på barsel.Godt å komme på eget rom,og jeg følte meg så pigg!!
Litt nummen i bena,men i fin form.Med Jessica var jeg helt i “tåka”lenge etterpå husker jeg.

Jeg spurte etter mat og drikke,og aldri har vel to brødskiver smakt så godt!Da hadde jeg ikke spist på et døgn.
Benjamin var helt frisk og fin,så han slapp turen opp på nyfødt intensiv heldigvis.Vi var ubeskrivelige letta!
Jeg mista ikke noe særlig med blod heller.
Barnelegen var fornøyd.Men vi var jo litt engstelige siden ting kunne komme på det første døgnet.
Vi satt å kikka på den lille perfekte gutten vår,letta over at alt gikk så bra.

Roger reiste hjem litt før midnatt,Benjamin og jeg lå og kikka på hverandre.Jordmødrene tok han med seg så jeg fikk litt hvile og søvn.
Etter noen timer måtte jeg få en sprøyte i låret mot smertene.Fikk inn Benjamin igjen,men da klarte ikke jeg å holde meg våken,var jo så dopa.Og han som var så våken.

Vi dro tilbake til føden i Kongsberg etter et døgn da alt så bra ut med Benjamin,jeg orka egentlig ikke,men hjem til føden sku jeg!!
Benjamin brakk seg endel,men det er ganske vanlig.


Perfekte lille Benjamin!3920 gr og 51 cm.Paps tok bildet da de var for å veie.

Kommer nok et innlegg med bilder fra barsel i Kongsberg også:)
Håper jeg har huska alt her,om ikke får jeg bare skrive inn ting etterhvert.

Om dere ikke har fått med dere hva som skjedde så oppsto det komplikasjoner før fødsel da de fant antistoffer i blodet mitt,og vi måtte overføres til Drammen sykehus.


Lørdag…og ny header!

Som dere ser så har jeg fått meg ny header og design.Det er nok en gang Helle som har ordnet dette for meg.
Jeg er kjempefornøyd med resultatet.Så tusen takk Helle!:)
Hun har også bytta bloggnavn for meg,det kommer etterhvert.

Må bare klage litt for gud for en latterlig kjedelig dag.Vært inne i hele dag pga dårlig vær,jeg ville en tur til byen men min “invalide”mann ville/orka ikke med kneet sitt.Har jo lyst til å trille i byen å vise fram bebisen vår,morro for Jessica med en bytur også,men ingen bytur på oss.
Jeg er litt avhengig av han,for jeg skal jo ikke løfte mer enn babyen,og vogna skal jeg jo absolutt ikke løfte ut og inn av bilen.Så her har jeg sitti og følt at det har grodd mose på meg i dag.Merka godt på Jessica at vi bare har vært her i dag,for nå i kveld ville hun absolutt ikke høre når vi snakka til henne.
Tok Jessica med en tur på butikken,og det ble nok dagens høydepunkt for henne.


Frøkna viser fram den nye t-skjorta si:)

Starta dagen med å bade Benjamin i vasken,det likte han,kosa seg i det deilige vannet.
Matinga går vel greit,skal jo prøve å få i Benjamin mer,men det er jaggu ikke lett når han sovner etter 40-50 ml.
Før i dag brukte jeg ca 45 minutter på å få i han 50 ml.
Blir litt stressa med tanke på denne vekta,må jo få han opp litt.Han har jo stått stille siden tirsdag.Men det går seg vel til regner jeg med.

Ellers så har Jessica fått lekt med en levende dukke i dag da Benjamin fikk prøve dukkevogna hennes.Så ut som han kosa seg oppi der.


I dukkevogna:)

Tror jeg har glemt å fortelle dere om at Benjamin hadde en stor vannblemme/sår på kneet og en vannblemme på stortåa på samme beinet.
Barnelegene undersøkte dette mens vi lå i Drammen.De kom fram til at han må ha liggi å gnudd seg innat noe i magen så han har fått dette.Snodige greier altså!!
Nå har de tørka inn,så det på kneet ser ut som et skrubbsår.Det så absolutt ikke godt ut,men han har ikke klaga.Skal se om jeg ikke finner et bilde hvor man ser det på.

Må le av Jessica,jeg hørte det ikke,men Roger har fortalt det.Hun bøyde seg ned for å ta opp noe og da hadde hun sagt:“Gud bedre,ryggen min!!”Jøss,hvem har hun det fra tro??


Sløvern…


Her ser dere tåa hans.


Benjamin&mamma…

Benjamin våkner til litt på kveldene når jeg begynner å tenke på senga.Og han er mer sulten når kvelden kommer,på dagen vil han tydligvis bare sove.Han har en ganske lang periode etter at vi har stått opp som han er våken.
Så han sover omtrent når han får mat,litt av en sløving,hihi:)
Han har sovi godt denne natta også.


Benjamin & mammakos sent i går kveld…


Veiing på føden…

Forrige natt har jeg sovi som en stein,sov nesten på meg vondt i hodet.Benjamin sov fra 00,30 til 05,da måtte jeg vekke han for å gi mat.Begynte å lure jeg.Han er jo så rolig,er det vanlig liksom??Bare sover han.Han var litt urolig i går kveld,gråt veldig,men roa seg og sovna som sagt.
Jeg ble litt stressa av den høye gråten,redd Jessica sku våkne,men det gjorde hun ikke.


Klar for en tur på føden.

Fikk kjørt snuppa i barnehagen,hun skulle på tur med 08 jentene,det slutta heldigvis å regne,så de kosa seg masse og gikk lang tur.

Vi skulle på føden for å kontrollveie Benjamin,ble litt hektisk for mannen har nemlig “poppa”kneet,så han måtte til legen.Passer utrolig dårlig akkurat nå siden jeg skal ta det litt med ro pga keisersnittet.Typisk at alt skjer på engang.Han skal ta MR av kneet til uka.

Benjamin veide 3520 gr,så han har ikke lagt på seg siden vi dro hjem(bekymra mamma.)Vi mater hver 3-4 time og det syns jordmor var greit,men vi må bare gi han mer mat,noe vi har gjort i dag og som har resultert i litt gulpings.
Vi skal tilbake på mandag for å veie igjen,veldig betryggende,men innrømmer at jeg er litt bekymra.
Kjempekoselig å se noen av de koselige jordmødrene igjen.Jordmor Brit Marit var ikke bekymra for Benjamin,bare at vi måtte gi han mer mat.Da vi var der datt navlestumpen av.

Jeg ammer ikke,her er det MME.

Roger dro til legen og jeg trilla den korte turen til byen for å møte mamma&pappa imens.Fikk tak i noen sparkebukser,har irritert meg over sokker som detter av,mye greiere med sparkebukse.
Vi var på cafe og Benjamin fikk mat og sovna.Kosa seg i vogna på bytur:)

Jessica var turbo da jeg henta henne i barnehagen.Løp rundt sammen med Adrian for å leke litt før vi dro hjem.


“Ferdig i bhg,nå er det helg!”

Mine 3 elsklinger!

Etter middag kom mormor&morfar en tur.Jeg,mamma og Jessica tok med Benjamin på trilletur bort til kiosken.
Roger og pappa ble hjemme,ikke godt for Roger å gå med det vonde kneet.


Smiska til seg kjærlighet:)

Ape passer på Benjamin:)

Benjamin og Jessica sover,og vi sitter på hver vår pc…

Bekymra du deg da barnet ditt var nyfødt??

Benjamin en uke…

Ja,ja…da har det gått en uke siden vi fikk sjarmøren vår i armene for første gang.Vi nyter hvert øyeblikk sammen med han.Kan ikke skjønne hvor de dagene ble av,jeg fikk han jo akkurat i arma mine…
Han er ganske så rolig av seg og har sovi i nesten hele dag,var lenge våken på morran i dag.Ligger å kikker og vi koser og duller.
Nå er han våken og koser med papsen.

Jeg både kjørte og henta Jessica i barnehagen i dag,det er jo så kos!Snakk om høyt energinivå når jeg henta henne,merka at de ikke hadde vært ute i dag,helt turbo!
Hun og Haakon gikk/løp hånd i hånd til bilen.Nussa og ga hverandre klemmer før de satte seg i bilen,kjempesøte!
Tok med Jessica på butikken for å kjøpe bleier,bare vi jentene.


Jessica har handla bleier…

Frøkna holdt et ganske så høyt energinivå her hjemme også,helt i 100 fram til leggetid.Er stadig borte å gir smokken til Benjamin.
Vi lå på sofan å leste bok sammen,må jo kose oss.Og nå var det plass til både mamsen og Jessica på sofan nå som magen er borte,hihi:)


En uke og smiler allerede…

Go’gutten

Go’jenta…

Noen har lurt på om jeg ikke har vondt i operasjonssåret.Litt vondt er det,men ikke noe å klage på.Eneste er at det er veldig stivt når jeg har sitti eller liggi en stund.
Men jeg tar det med ro og løfter ikke tyngre enn babyen.

I morra skal vi på føden for å kontrollveie Benjamin siden han gikk ned så mye i vekt,veldig betryggende!
Blir koselig å se jordmødrene igjen selv om jeg akkurat har kommet hjem.

Nå “knirker” Benjamin på meg…