Lekeplassen,tannfelling osv

Jøssenam,leste om noen som syns at høsten allerede var her og som gleda seg til mørke kalde kvelder.Er vi ikke i slutten av juli snart august?
Det er da ikke høst ennå!!Det er bare å nyte disse varme,lyse dagene.Høsten,mørket,kulden og snøslaps kommer fort nok.Jeg for min del elsker sommern og gruer meg til disse mørke kveldene som kommer.
Jeg gleder meg allerede til neste vår og sommer!!

Ungene og jeg var en tur i byen for å kjøpe bokbind/bokpapir til skolejenta.Men vi snubla innom lekebutikken,og ungene lovte før vi gikk inn at de ikke skulle mase om noe.Vi gikk ut derfra med en pose…..bortskjemte unger!
Benjamin fikk en Duplo brannbil og Jessica nok et kosedyr(et søtt et.)Benjamin leker ofte med lekene sine mens storesøster ikke er så intressert i leker.De hun får blir fort glemt.Hun liker å tegne eller holde på med kosedyrene sine,særlig Ape.Hun diller mye med klipping og tape osv,mens lillebror ofte sitter i gangen å leker med tog,brannbilene eller sjørøverskuta til Jake.
Jaja…alle kan ikke være like,og jeg var litt som Jessica da jeg var lita,lekte mest med koseapen min Georg:)Så rart….


Her er ungene med de nye tingene sine,fornøyde der og da.

Etter middag fikk vi besøk av venninna til Jessica,disse har hengt sammen siden de var 2 år,rart å se at de har blitt så store.Jessica skal på skolen og Kristina har et år igjen i barnehagen.Jentene er litt triste for at de ikke skal på samme skole.Men vi må holde kontakten.
Jessica har fortsatt ingen løse tenner mens venninnen har mista hele 7 tenner!!!Er det virkelig sånn nå,at de mister tenner allerede da de er 5 år gamle??
Selv var jeg 7 år og godt inne i det første skoleåret,for ja,da jeg begynte på skolen så var vi 7 år da vi gikk i 1 klasse.
Vel,nå spora jeg helt av her…
Vi gikk bort til den fine lekeplassen vi har rett i nærheten,vi har bare ikke vært der så ofte i sommer.Ungene leika og kosa seg:)De klatra,lekte gjemsel,sisten osv.


Jentene:)


Trangt om plassen:)

Lillebror gjemmer seg:)

Vi har detti helt ut av rutinene,og noen kvelder blir det mye surr når ungene skal i seng,de hører ikke og de gjør alt annet.Om morgenen sover de til 9-10,storesøster må omtrent dras ut av senga.Selfølgelig er det deilig å få sove lenge,klager ikke:)
Vi burde komme i rute igjen men det blir ikke lett,så de får nok lettere sjokk når de må stå opp tidlig til uka.Den tid den sorg,høhø!!


Storesøster klokka 10 i dag….

Når mista du tenner,om du husker det da??
Sover dine barn lenge om morgenen nå i ferien??

Rolige dager

Vi har bare hengt her hjemme de siste dagene,litt kjedelig og litt deilig.Blir litt rastløs…
I går var vi en tur i byen,hadde lovt Jessica ny matboks og drikke flaske til skolestart,rosa med ape på så klart:)
Vi var på cafe med mormor/mamma og frøkna fikk nye øredobber siden hun hadde mista den ene,så det ble litt øredobbdrama igjen da vi skulle sette de i.Nå skal de ikke ut av ørene på veldig lenge!!!
Var en liten tur innom en venninne av Jessica fra barnehagen,hun har fortsatt et år igjen i barnehagen mens Jessica begynner på skolen.De har vært venninner siden 2010 så det er litt rart.Så vi må holde kontakten.


Isgutt!


Ny matboks og drikkeflaske:)

Hengt hjemme i dag og,vært litt sløve så ungene har sett litt på tv.De kom seg ut og leika litt i bassenget.Jeg satt et par timer i sola og leste,må prøve å få litt farge på kroppen før disse varme soldagene forsvinner.
Er det ikke meldt regn til helga??


Frøken snupp!


Brannmann Ben:)

Fnis…

Så her er det rolige dager,har ikke store planer for resten av uka.Tipper det blir travle dager når skolen og barnehagen er i gang.Jessica har lyst til og begynne på noen aktiviteter også.Hun vil begynne på trampett,det har hun gleda seg til i et år,og jeg vil ha henne på svømmekurs.

Skal ditt barn begynne med noe sport eller aktiviteter utover høsten??Schleich

                                                                                                                                                                                                                                          //sponset innlegg//

For noen uker siden fikk ungene en pakke i posten som inneholdt mange fine dyr fra Schleich.Tipper dere har hørt om disse dyrene eller har noen selv.
Alle barn vet hva melk er,men vet de hvor melken kommer fra?
Da er det fint og kunne leke med bondegårddyrene fra Schleich og forklare at melken kommer fra kua,egg fra hønene osv.Disse lekedyrene har høy kvalitet og har siden 1935 vært populære.
Du kan også leke med de ville dyrene,late som du er i Afrika:)Det er mange muligheter her.Selv syns jeg disse dyrene er kjempefine og begynte å kjøpe de da Jessica var rundt 1,5 år.Litt lett blanding av bondegårddyr og ville dyr.
Nå har storesøster gitt dyrene til lillebror,men begge to leker med de.


Pakke i posten som inneholder Schleichdyr!


Dyrene stilles opp.

I pakken var det ville dyr denne gangen siden lillebror er opptatt av krokodiller,elefant,sjiraff,løve osv.Dyrene ble stilt opp på rad og rekke sammen med de dyrene de hadde fra før,og sjiraffen fikk være med i barnehagen et par dager:)

Når barna blir eldre så finnes det dinosaurer,riddere og drager,spennende!!

Du kan se mer her

Popper innom

Popper bare en liten tur innom for og fortelle litt om helgen.
I går ble det en badetur igjen,vi dro til et av badestedene her i byen,men det er så mye bedre med en sandstrand,men vi får bare ta det vi har og kjøre litt lengre en annen dag.
Det var varmt som fy i går og,men jeg klager ikke:)
Det er forresten jeg som har fletta håret til Jessica på bildene,ikke superbra,men øvelse gjør mester ikke sant??!


Godt med et bad:)


Gøy i vannet!

“Plutten!”

Det kom en liten regnskur:)

I dag søndag har jeg vært på harryhandel med mamma uten barn.To år siden sist jeg var på svensketur.Handla ikke så mye annet enn mat,bare litt småting.
Vi ble borte hele dagen og veien hjem tok litt ekstra tid siden det var politi på grensen pga terrortrusselen.
En fin søndagstur,savna faktisk ungene….
Her hjemme hadde det vært brann i en kraftstasjon så flere tusen var uten strøm i noen timer,inkludert de her hjemme.

Stakkar Jessica hadde mista den ene øredobben sin,det var ikke bare bare og sette i en ny siden det allerede hadde kommet litt brusk i hullet.Hun gråt fælt men etter mye om og men tørte hun og la meg sette inn en ny øredobb,det gjorde nok litt vondt,men hun var tøff.Hadde vært så synd om det grodde igjen.

Det er fortsatt veldig stille her inne,kan ikke du fortelle litt om hva du har gjort i helga:)!?

Nye klær!

Jeg “snubla” visst innom her i dag også:)
Er det fredag i dag,det er visst det…vi har ikke gjort så mye i dag,var en tur hos min venninne så ungene kunne leike litt og vi skravle,men det var så varmt at alle ble helt tafatte,store og små.Koselig var det uansett:)

Da vi var i Danmark fikk ungene litt nye klær og sko,veldig mye fint av klær i Danmark,og inne i Legoland på butikken hvor de solgte Legowear slo jeg meg litt løs en dag,men så gøy med klær som ikke alle har.Kjøpte de i en større størrelse enn de vanligvis bruker,veldig kjekt at de kan strammes inn (buksene.)Så jeg håper de passer neste sommer også!
De fikk t-skjorter,shortser,hettejakke,Lego crocs(Benjamin bruker de hele tiden)og joggesko(tilbud på sko i Danmark.)
Jessica ville ha på seg sin “piratbukse” i dag og hun ble så fresh og fin,det syns hun selv og,nå trenger vi bare et speil i gangen så vi kan se oss selv i.Jenteklærne fra Legowear består av Lego Friends og til gutta så er det Star Wars,Legochima og noen andre.Lillebror hadde tøft antrekk fra Legowear med Star Wars i dag.
Ikke ofte jeg skriver om klær her inne men disse klærne var så freshe og tøffe:)!


Fresh frøken:)T-skjorte fra Name it,sko fra Hummel og bukse fra Legowear.


Kuleste buksa!

Lillebror er også tøff i klær fra Legowear!

Det ble en sykkeltur på oss alle sammen etter tacon i kveld,føler det er evigheter siden vi har spist varm mat eller middag.
Er ikke så sulten i denne varmen og det blir lettvint mat,ungene vil ha brød eller rundstykker.
Iste med masse isbiter er yummi!!!


Ute å sykler,Ben med fingern i nesa for anledningen,fnis….

Hvor kjøper du klær til barna??

På stranda i Tyrifjorden

Vi hadde bestemt oss for og kjøre til Onsakervika camping og bade i Tyrifjorden i dag.Vi har aldri vært der med ungene,men gubben og jeg har vært der tidligere(begynner og bli noen år siden.)
Litt og kjøre,men verdt det,sandstrand og langgrunt,supert for ungene og oss.
Da vi kom og fikk rigga oss til begynte det og tordne…wtf!!!!Litt regn kom det også,vi pakka tinga våres og søkte ly på kiosken.Etter 1,5 time luska vi ned på stranda igjen og etterhvert lysna det og sola kom tilbake-lykke!!!
Ungene bada og kosa seg,vannet var 24 grader,deilig!!Vi var uti med ungene å jeg satt og sola meg litt.Det var en vannsklie der også som ungene prøvde,ble bare en tur på Benjamin,han var naken og det gikk veldig fort.Apropo naken…han bruker jo fortsatt bleier,men badebleiene er for små,de lager de ikke større enn de som tilsvarer str 5-6,hva er det liksom,så det blir for trangt for vår Ben.Han har badeshorts,men hadde et lite uhell.


To som koser seg i det deilige vannet.

Snuppa vil lære og svømme.

Lillebror kosa seg på en “flytebrygge”

Koser seg i vannet!

Vi elsker sommeren!!

Vi hadde med mat og drikke,men ungene hadde nesten ikke tid til og spise,de hadde det så gøy.Håper vi får til en tur til hit,et fint sted.
Har heldigvis ennå en uke med ferie før det er jobb,barnehage og sfo,hjelpes!!!
Vi dro ikke hjem før klokka var 18.30.Men det er jo ferie,ungene var i seng ganske sent,men-men…
Da vi kom hjem begynte det å buldre og tordne,fortsatt mørke skyer.Håper ikke go’været forsvinner for jeg nyter sommeren,plutselig er mørketiden over oss og jeg klarer bare ikke høst og vinter,blir bare værre og værre for hvert år.


Ikke så happy da vi skulle dra hjem….

Hvor pleier du og bade??
Syns du det er for varmt??

Nesten uvirkelig

Begynner virkelig og lure på om vi er i Norge,det er liksom så uvirkelig med denne varmen,like varmt eller varmere enn i syden.Og jeg nyter hvert eneste sekund og klager ikke på at det er for varmt.

Jeg har sovi som en stokk i min egen seng i natt,ungene også.Jessica måtte dras ut av senga klokka 10 og hun var ikke glad for det.
Vi skulle hente Bongo i dag,jeg kjørte alene og det var litt deilig.Koste meg med musikk og en deilig karamell frappe:)
Bongo ble så glad da jeg kom,kjente igjen stemmen min,snålt med disse dyra <3 Vi satte kursen hjemover og hun var så rolig i bilen.Så da ble det 20 mil i bilen i dag.
Bongo fant plassen sin under bordet så fort vi kom hjem:)


Meg og frappen min:)

Da jeg kom hjem pakka vi med oss håndklær og dro for og bade,det hadde resten av Kongsbergs halve befolkning gjort også.Ungene bada og kosa seg.Benjamin hang på ryggen til paps og Jessica svømte rundt med armringer og badering.
Jeg vassa litt,deilig vann!


Snuppa i farta!


Småtassene:)

Ferdig med og bade.

Lillebror er en søt liten raring,han sier de søteste ting for tiden.Jessica og paps var og handla noe mens vi venta på de,plutselig sier han:”Mamma,jeg er ridderen din!”Elskede unge…….

Har du bada i dag??
Koser du deg i varmen??

Plutselig hjemme!

Jøss,da var vi plutselig hjemme igjen,har fått pakka ut og alt.Det er så varmt her i kåken,airconditionen står på full guffe.
Kan jo fortelle litt om gårsdagen,siste dagen vår i Lalandia.
Vi tok en tur inn til en liten by i nærheten,rusla litt rundt og kikka.Det ble veldig varmt og ungene ville i badeland så vi dro tilbake.Mens vi ordna til bading tråkka Benjamin på en veps i grasset stakkar,han løp barbeint.Det var vondt men det gikk over,så han gikk litt rart senere,men i dag var han fin.

Paps dro med ungene i badeland og jeg satt litt i sola og leste før jeg gikk meg en tur alene rundt i nabolaget.Gikk faktisk en tur innom Legoland også,ville kjøpe noen klær til ungene,mye fint altså!!Hadde en billett så betalte ikke noe for inngangen.
Koste meg i varmen med og kikke litt alene og fant fine ting til ungene.Gikk inn i badeland og kikka litt før jeg satte meg ned med boka mi og venta på de.
Vi gikk ut og spiste sammen med pappa,mamma var ikke helt i form,vi spiste buffet.
Pakka litt da vi kom til huset og ungene var ute,så fint i solnedgangen:)
Det har blitt sene kvelder på ungene.Jeg har sovi så dårlig mens vi har vært borte,våkna flere ganger om natta for så og våkne tidlig igjen,bah!!Men jeg har faktisk ikke vært trøtt.


Selfie!

Beachboy:)

Ute i solnedgangen.

Måtte opp litt tidlig i dag(07)Og det var ikke lett å få vekt småtassene,de sov godt.Men vi kom oss på veien og vi rakk båten.Det var varmt og helt blikkstille på sjøen,kjempefint!!Sto litt ute på dekk for og kikke.
Vi var på taxfreen og handla med litt hjem.Jessica og jeg surra rundt der inne i en evighet,fikk aldri bestemt oss.Ble litt godis,deo og mascara.
Benjamin sovna i sofan der vi satt,veldig trøtt.


Enda en selfie:)


Morro og kikke på vannet!

Snuppa skal på taxfreen:)

Værste med å komme hjem er pakke ut,men fikk det unna og satte på en klesvask.Det skal bli så deilig og legge seg.
Borte bra men hjemme best!!

I morgen skal vi hente Bongo,skal vi godt å se henne igjen.Så må vi få til en tur til en strand en dag,må jo bare det når været er så bra!!

Håper du koser deg i varmen,eller jobber du??

Badeland(aquadome.)

Det er egentlig veldig kjedelig og blogge når så få gidder å legge igjen tilbakemeldinger.Litt tid bruker jeg på bloggen,mest for min egen del men veldig koselig med tilbakemeldinger.Er det så kjedelig her inne så kan jeg bare kutte ut føler jeg,jeg får holde på litt til å se hvordan det blir,det er jo så mange sosiale medier nå.
Er så mange fine minner her.

Nå er ungene i seng,litt tidligere enn de andre dagene.Vi har ikke gjort så mye i dag,typisk søndag.Ungene og jeg var tidlig på senteret for Jessica ville ha farger så hun kunne tegne.Vi var innom lekeplassen en tur i samme slengen.


Dagens barn.

Fine indianer Benjamin:)

Hang litt ved huset før det ble en tur i badeland(Aquadome.)Kjempeflott anlegg!Ungene og gubben bada.Jeg har ikke badetøy med(har ikke kjøpt meg og er ikke så glad i og sprade rundt i bikini.)
Ungene storkoste seg,de sklei alene i vannsklier og ble ganske så tøffe i vannet.Var veldig varmt der inne når jeg ikke bada selv så jeg gikk en runde og kom tilbake for å se på de.


Benjamin koser seg.


Hopper i bølebassenget!

Gøy i vannet!

Etter badinga ble det mat før ungene fikk løpe litt fra seg i lekeland.De var ganske så slitne og Benjamin stakk av da han skulle legge seg,han var ikke enig.
Ellers så lengter lillebror hjem,spør stadig om vi ikke kan dra hjem.


To som koser seg:)

I morgen blir siste dagen før vi reiser hjem med båten på tirsdag.Lurer på hvordan det går med Bongo,tenker på henne,men jeg håper hun har det fint.
Barna spør også etter henne:)

Har du vært i forskjellige badeland??

Legoland dag 2

Det ble Legoland i dag også,vi har to dagersbilletter og ungene var superklare.Ungene prøvde litt forskjellig,egentlig det samme som i går,men helt greit når de syns det er gøy.
Litt shopping har det blitt også,ungene blir bortskjemte…
Vi spiste på et mexicansk spisested,burritos og nachos.Is og slush har det også blitt.Like varmt i dag,så vi har vært varme.Håper jeg har fått litt farge:)
Benjamin har lagt sin elsk på en båttur som går igjennom en grotte,der er det krokodiller,skatter osv,han har sikkert kjørt den 10-15 ganger med meg eller Roger.Jessica ble med tre av de.


Indianerbarn


Mat må man ha

Ridetur

Tøffen!

Vet ikke hvor mange ganger Ben har kjørt denne turen,han elsker det!

Vi måtte jo bare kjøre tømmerrenna før vi gikk,og det ble nok et fantastisk bilde.Syns ungene så like ut som ifjor,helt skrekkslagne,hihi:)


Årets familiebilde!!

Det blir sene kvelder her,men vi har jo ferie.Vi har lagt oss likt som ungene,jepp…Det er ikke bare fryd og gammen på tur heller,trassen ble med på ferie…
I går kveld tok vi boblebad,vi har nemlig det i huset,lyx!!

Hvordan går det med dere da??