1 advent

Skal si dere er flinke til å legge igjen spor etter dere…litt kjedelig å blogge da,men jeg popper nå innom.
Sitter her helt gjennomfrossen etter å ha vært å sett på juletreet bli tent i byen.Ungene gleda seg til å se at treet ble tent og at nissen skulle komme.Men det varte og rakk og jeg var på nippet til å gå når det nærma seg 1.5 time på torvet,minikonsert,masse babbel osv.Langtekkelig for alle barna som venta på nissen.Litt skuffa som mamma her,det må jeg bare si,koselig musikk altså,men det ble litt lenge.
Og godisposen inneholdt masse reklamegodteri for byens næringsliv,ikke noe spennende godteri for en smårolling.
Vi var nå på plass,fikk masse frisk luft og jeg holdt på å fryse av meg tærne.Ungene var heldigvis varme i dressene sine.Lillebror har arvedress etter søster,veldig kjekt!!


Denne svede i lufta over torvet.


Ungene er klare for å hilse på nissen.

Tidligere i dag gikk vi ut på formiddagen å tok bilder til julekort.Og jeg ble egentlig veldig fornøyd med resultatet.Legger ikke ut bildet jeg skal bruke,for noen av mine lesere får julekort fra oss.
Helt rart at det er 1 advent,jeg syns tiden etter at vi flyttet har rast avgårde,og jeg har liksom ikke hengt helt med i svingene syns jeg.Har jeg gått glipp av noe disse månedene tro,eller er det bare jeg som føler det sånn?

Nå skjer det endel framover,barneselskap til helga,frøkna fyller 6 år om 15 dager,og det er jul like etterpå.Jeg har ikke pynta noe her hjemme.Har bare tatt fram adventsstaker og julestjerne.Pynte det gjør jeg når jula er rett rundt hjørnet.Ser ut som “trenden” er å pynte tidligst mulig,jeg er “gammeldags” så jeg venter litt til😉


Søtnosene har tatt julekortbilder.

Ungene sover og de gleder seg masse til å åpne julekalenderen i morgen:)Og Jessica gleder seg også til å dele ut innbydelser til jentene i klassen sin,hun har skrevet på konvoluttene helt selv!
Bongo og jeg skal sløven litt på sofan før vi legger oss.
Ha en fin adventskveld!

Har du vært ute å sett på julegrana bli tent??

I kassa på Rema

Så var det lørdagkveld,ungene sover og jeg har inntatt sofan.Hva har vi gjort de siste dagene da tro?Ikke så mye spennende.
Bare vært her hjemme etter mørkets frambrudd,og det er jo omtrent da jeg drar fra jobb,begredelig spør du meg.
Jeg har vært så trøtt i det siste,kunne sovi dagen lang tror jeg.

Fredag,altså i går merka jeg at storesøster ikke var seg selv da hun sto opp,virka litt utilpass og “rar.”Hun ville ikke på skolen,sa hun hadde vondt i hodet.Ikke lett å vite om det er sant eller om hun bare ville være hjemme.Jeg prøvde så godt jeg kunne,men nei,vondt i hodet vil ikke på skolen.Jeg skulle absolutt vært på jobb men måtte da bli hjemme med skolejenta.
Jeg tippa på at det var noe mer som lå bak,så etter en prat med både meg og pappaen så er ting litt klarere.Hun er lei seg pga alt som har skjedd,og noen dager er litt vanskligere enn andre,skolen går fint,ikke så fint på sfo,der vil hun helst ikke være.Men nok om det.Hun trang nok bare en dag sammen med mammaen sin hjemme,så sånn ble det.


Hjemmedag med mamsen og Ape:)

Lillebror har det helt fint,savner så klart pappaen sin når han er her.Vi prøver så godt vi kan og gjøre det beste ut av situasjonen.
Vi koser,leker,prater,tuller og gjør ting sammen.
Kanskje det er lillebror som trenger en dag hjemme en annen gang.


Go’gutten min!

I dag var siste gang på svømminga for frøkna,fikk diplom og greier.Håper hun vil fortsette etter jul også,må jo lære seg å svømme og bli ordentlig trygg i vannet.Men det er sånn at de også må ha hodet under vann,og der er ikke denne jenta ennå…men det kommer det også,etterhvert…
Benjamin var sammen med paps mens Jessica svømte.
Vi dro for å handle inn litt mat og jeg må bare få si at dama i kassa på Rema må være verdens hyggligste!Har du en dårlig dag så gå innom Rema.Det er så jeg vil gi henne en klem,vil nesten bare bli stående og prate med henne,virkelig ei koselig dame altså!
Og når vi var på Rema så måtte vi hilse på endene,de kommer så fort du nærmer deg med en pose,de vil ha en go bit:)


Hilser på endene:)

Vi ba mormor og morfar på taco i kveld.Og så hadde jeg plutselig kjøpt ny(brukt)seng til lillebror av ei venninne.Snille morfar som kjøpte den.Hvordan kan jeg noensinne få takke de nok,de gjør så mye for oss,det holder ikke å si takk…sukk…
Vel,lillebror har ny seng ja…han har juniorseng nå(etter Jessica.)Jeg elsker den senga og er egentlig ikke klar for å si “hadet” til den.
Siden de fortsatt sover med meg så står senga (den nye/brukte) i boden.Juniorsenga står fortsatt på rommet hans.Jeg må bare klare å gi slipp på den(hørt noe så tåpelig?)
Vel,vi henta senga og vi spiste taco og kosa oss.Ungene ble litt gira,så i morgen må vi ut å lufte oss.

Og endelig så dukka den etterlengtede kjolen til Jessica opp(Frostkjole.)Har venta i eeeevigheter.Kjøpt på Ebay for 84 kr,min venninne som ordna det,takk snille du:)!


En liten prinsesse…

Det var litt histen og pisten herfra,håper du har det fint og fortsatt god helg!


Er det noen du vet om som er hyggelige et sted du handler,som gjør at du bare har lyst til å bli stående og prate??

Ukene flyr

Her går dagene unna,og ukene flyr fram mot jul.Først har vi en bursdag å feire,Jessica blir 6 år.Vi skal ha barneselskap neste helg(jentene fra klassen) og så blir det nok et familieselskap også.
Litt planlegging må til og kake er allerede bestilt til barnebursdagen.For to år siden hadde hun Kitty kake,ifjor var det apekake,noen som vil tippe åssen kake hun vil ha denne gangen?
Lillebror hadde brannbilkake på sin bursdag.

Ungene er på plass igjen hos meg,Jessica kom i går og lillebror i dag.Jessica gjorde lekser i går,greit å være ferdig med det siden hun har trampett i morgen.


Snuppa i dag tidlig,klar for skolen:)

Og jeg har hatt min “fryktede” tannlegetime i dag,begynte nesten å grue meg i går,liker virkelig ikke å gå til tannlegen.
Jeg har mista en del av en rotfylt tann,jeg ville bare bli kvitt tanna,men det ville ikke tannlegen.Han ville sette inn krone,jeg ville ikke det,jeg har ikke 7000 kr nå før jul(eller aldri.)
Så da gjorde han en midlertidig løsning,håper det holder noen år,og at jeg har vinni penger innen tanna må fikses på igjen,hat!!!!
Gikk ut derfra helt lam i hele trynet.Dro hjem å slokna på sofan,noe som var veldig deilig.

Ungene har spist pannekaker hos foreldra mine og når vi kom hjem har vi leika og kosa.Jessica har styra på med perlene sine og lillebror så på brannbiler på Youtube,hihi:)
De fant fram nisseluene sine og hadde det veldig fint.


Søte smånisser <3


Goingen:)

Benjamin har ny apepysj!!Har jeg sagt at vi elsker aper??Fnis…..


Noen som vil gjette hvordan kake Jessica skal ha på bursdagen sin?

Dagene

Dagene går egentlig veldig fort når ungene ikke er hos meg,og det er jo bra!Da går dagene kjapt til jeg ser de:)
Jeg jobber litt mer og ordner litt ting og tang,og slapper av.
På fredagskveld  var jeg hos ei venninne,jeg tok med kinamat på veien som vi koste oss med når barna hennes var i seng.Vi spiste skravla og koste oss,hadde så klart godis også:)Jeg var ikke hjemme før 00.30.Midt på natta for meg,men veldig koselig!!
Har forresten vært hos mormor en tur også,og nå vet hun at jeg og Roger har gått fra hverandre,litt godt det også,og hun så at jeg hadde det fint.
Jeg var jo veldig usikker på om jeg skulle fortelle det,men nå er det gjort.

I går skulle jeg og mamma på en tur på senteret,men endte opp på både Sandvikasenteret og Ikea.Jeg skulle ordne de siste pakkekalendergavene og bursdagspresang til Jessica.Nå er nesten alt i boks,mangler en gave til henne,ferdig i god tid denne gangen!Nå mangler jeg bare julegavene,Benjamin sine er jeg ferdig med.Litt usikker på hva storesøster skal få,ikke så lett når hun har bursdag en uke før jul.

Noen som vil gjette hva hun får til bursdagen sin??

Men pynter til jul,det gjør jeg ikke ennå.Alle får gjøre som de vil,men det er da veldig tidlig å ta fram pynten i november!!??
Adventsstakene skal få komme frem neste søndag(må bare kjøpe først.)
Jeg er nok litt gammeldags,men jeg venter med pynting til nærmere jul,julen blir jo helt utvanna om man pynter nå syns jeg.Men meg om det….


Småtassene i fjor,november 2013:)

I dag våkna jeg opp til snø,men nå regner det igjen så da forsvinner vel snøen.Hadde vært okay med litt snø nå,og noen kuldegrader.
Jeg har ordna litt her hjemme,vært å spist kjøttkaker hos foreldra mine og pakka inn kalendergavene(siden jeg er elendig på gaveinnpakning gjorde mamma det,fnis….)


Nabolaget i dag

Fikk sett ungene litt i dag også,var innom med vinterdressen til Benjamin,så da fikk jeg noen gode klemmer.Frøken snupp ville helst være med meg hjem,ikke så lett alltid.Det er det som er tøft,når de gråter og vil være med deg…


Vi tre!!

Ha en fin søndagskveld:)

Hva har du gjort i helga??

Gone in a flash!

Siden sist så har det regna,og det har regna ennå mer,lurer på når det skal slutte?
Den ødelagte tanna er fortsatt i munnen,siden jeg ikke har vondt fikk jeg ikke time før neste uke,en uke til å grue seg på…
Mandag gjorde vi lekser,godt å få litt unna så det ikke blir for mye mot slutten.Hun skriver og regner som bare det,morro!!


Lekser med krone på hodet:)

I går var det foreldrekaffe i barnehagen,alltid koselig med sånne ting.Stas å få besøk av foreldrene,storesøster var med og hun savner nok barnehagen bittelitt.
Skulle gjerne lest tankene hennes nå,tror hun tenker mye og hun vil helst bare være med meg hele tiden,lei seg når jeg går fra henne på skolen,og det er tøft for oss begge to.Men jeg vet at når jeg ikke er der så har hun det veldig fint.Rart det der hvor lik hun er meg,jeg har sikkert sagt det før,men jeg ville heller ikke gå på skolen og jeg gråt mye.Bestikkelser måtte til…
Hun er også veldig redd for døden og spør stadig om det,eller gråter fordi hun ikke vil dø selv eller at jeg skal dø…dette med døden er jo et veldig sårt og vanskelig tema,men jeg prøver å forklare så godt jeg kan.
 Dette med døden har vært et tema som har vart en stund.Leser om flere av dere med 5 åringer som er opptatt av akkurat det samme.
Dagene er ikke bare rosenrøde,men jeg syns vi klarer oss fint og vi koser oss.Om 27 dager fyller hun 6 år!Hun venter og lengter…Og hun venter på at hun skal miste en tann eller to:)
Himmel så rart det blir,og for ikke å snakke om hvor søte de er når de er tannløse,smelt.


Om 27 dager fyller hun 6 år!

Lillebror er faktisk 3,5 år i dag,hvor ble den tiden av?!“Gone in a flash!”
Han er en glad og aktiv gutt,ser veldig opp til storesøster.Han er verdens snilleste og goeste kosegutt(når han har tid til å kose.)
Da han la seg i går sa han flere ganger:”Jeg elskej dej mamma!”Fineste gutten.
Han leker mest med brannbilene og sverdene sine,og ønsker seg alt han ser på reklame av leker på tv,hihi:)
Flink til og prate,men vil ikke gå på do,men vi stresser ikke med det,det kommer!ITrives i barnehagen og har flere venner.Blir artig å se hvordan disse gutta i barnehagen utvikler seg,de er så like i størrelser disse kameratene.Og storesøsknene til vennene til Ben er venner av Jessica:)
Siden søster har løse tenner så vil Benjamin ha det samme,hihi:)


Tøffe lillebror!


Nå er du 3,5 år!

Sånn går det hos oss.Syns det er veldig stille her inne for tiden,savner kommentarer og tilbakemeldinger fra dere:)
Om dere lurer på noe så er det bare og spørre!!

Nå vil jeg vite hvem du er og hvor du er fra,hvor gammel er du?

Er du fast leser av bloggen eller bare innom nå og da?

Tann til besvær

Nå er jeg lei altså!!Lei av regn og gråe dager og dette bekmørket.Litt snø og noen minusgrader er velkomne nå.

Dagen i går begynte ikke så bra,mista en bit av en tann da jeg spiste frokost-flott!!Har hatt masse problemer med denne tanna før,hadde betennelse i den og en rotfylling fra helvete for noen år tilbake(før ungene ble født.)Værste jeg har vært med på,bortsett fra ekstrem svangerskapskvalme.
Hadde så vondt at jeg måtte være hjemme fra jobb etter rotfyllinga,tok en haug med smertestillende,gråt gjorde jeg og…
Nå vil jeg bare bli kvitt hele drittanna!!Den ser absolutt ikke pen ut og den er vel antageligvis helt død også(håper jeg.)
Trekk den,kommer jeg til å si til tannlegen!Noe han sikkert ikke går med på,men hva er vitsen med å beholde en dau tann??Den sitter et stykke bak også,så det er ikke synlig.
Neste stopp tannlegen-ser tusenlappene flakse ut av vinduet…

Ellers i går var Jessica på svømmetrening-men hun hadde ikke helt dagen.Neste stopp var bursdagen til ei klassevenninne.Benjamin og jeg tok en liten byrunde før vi dro tilbake og var med på slutten av kalaset.


Denne vakre jenta er klar for bursdag:)

Resten av lørdagen tilbrakte vi hjemme i stua.Og det har vi gjort i dag også.Det slutter visst aldri å regne.
Vi fikk besøk av noen venner av ungene,så de lekte og styra på.Vi mammaene prata og fulgte med på de små.Jentene var mest nede på rommet til Jessica,de begynner å bli store.


Tøffe lillebror!

Vi spiste taco til middag,lenge siden sist.Lillebror ville gjerne ut en tur,så vi gikk ut i mørket og regnet.Gikk en liten tur,godt med litt luft.
Ganske så sløv dag egentlig.


Tacosøndag med disse to:)


Her er vi-trekløveret <3

Da vet dere hva jeg skal i morgen-ringe tannlegen så fort de åpner.Spent på når jeg får time og hva de syns jeg bør gjøre.


Flere med tannbesvær??

 

Virvelvind

Popper innom her,har egentlig ikke så mye å skrive om.Det er dystert og mørkt ute,man vil liksom bare ligge under dyna hele dagen,eller sløven på sofan å se på serier.
Men her ringer vekkerklokka 06.00 hver dag.Da står jeg opp og ordner meg,smører niste til ungene,og vekker de ca 6.45.Og de er ikke lette å få opp for å si det sånn!
Benjamin skal rekke frokosten i barnehagen til klokka 8 og Jessica begynner 8.30 på skolen.Hun vil ikke på sfo om morgenen,så jeg følger henne inn i skolegården og venter til de har gått inn før jeg forter meg på jobb.
Når barna ikke er her så begynner jeg klokka 7 på jobb og jobber lengre,helt greit.
Dagene etter jobb,skole og bhg tilbringer vi innendørs,det er jo mørkt klokka 16 nå,nitrist!!Torsdager er frøkna på trampett,de trener i en time.I dag hadde lillebror med seg ipaden sin siden han kjeder seg litt noen ganger.


Underholdning mens han venter på søster.


Morro på trampett med forskjellige apparater og trampoliner.

Lørdager er det svømmekurs for søster,viktig å bli trygg i vannet!Lillebror er ikke med på noe ennå,det kommer nok senere en gang,han er litt annerledes enn søstra si på det området.Hun er en virvelvind som elsker å bevege seg,danse,løpe,gå på ski,sykle.Sånn har hun vært siden hun var bittelita:)Nesten så hun ikke klarer å sitte stille noenganger.
Blir spennende å se hva Benjamin velger og prøve av aktiviteter etterhvert.Ishockey kanskje…..


Elskede unger!!

Etter treninga i dag lagde ungene seg et kosehjørne og der satt de med ipader,mat og pepperkaker.Kaninen kom å stjal en pepperkake av de,fnis….
Benjamin var nok trøtt,for han ba om å få legge seg.
Som dere ser så har Jessica ny lue(den sover hun med.)vi er jenter med luedilla her(de har noen luer disse barna)kremt….Votter til denne lua også.
Det skulle egentlig være en kalendergave,men det utgikk da to nysgjerrige små fant en pose med litt forskjellig i,jada….Fikk snakka meg vekk med de andre tinga,men jentungen falt pladask for lua.


To som koser seg:)
Går barna dine på noen aktiviteter??

Løse tenner

November er årets gråeste og mørkeste måned syns jeg,det har jeg alltid syns.Heldigvis er vi halvveis alt,og neste måned snur sola igjen,hurra for det!!
Ungene er på plass hos meg igjen,og Benjamin kasta seg over lekene sine.Jessica kom i går,hun pleier som regel det,komme en dag før lillebror for å ha litt tid med meg alene fordi hun trenger det.Om ungene trenger litt tid alene med en av oss foreldre så får de så klart det.
Jeg henta storesøster på skolen i går,og det er alltid så koselig!
Vi handla inn mat og dro hjem for og gjøre lekser.Hun fikk unna alle leksene,veldig greit.Flink er hun også.


Norsklekse.

Plutselig avslører hun en hemmelig for meg,hun har hele 3 løse tenner!!De to nede har vært litt løse en stund,men nå var den ene fortanna oppe løs også,og mye løsere enn de nede.
Det lyste av øya hennes,for dette har hun ventet på,alle de andre mister jo tenner,til og med de som er yngre enn henne.
Så nå venter vi i spenning på at de skal løsne ennå mer og falle ut.
Og jeg syns så klart at det er like gøy,fnis…Husker ikke helt når jeg mista mine tenner,men jeg gikk sikkert i 1 klasse,men jeg var 7 år da jeg gikk i 1 klasse.
Jeg syns de blir så søte når de er tannløse.Husker jo veldig godt når de første tennene poppa fram da hun var baby,hun var sent ute og var 11 måneder når den første tanna poppa fram.Benjamin var 9.5 mnd,så de var ganske sene begge to.


Jenta med tre løse tenner:)

Henta lillebror i barnehagen i dag,og han ble så glad da jeg kom.Og søteste gutten sa:”Mamma,jeg er glad i deg!”Smelter jo helt.
Vi har kost masse,og han har leika med sine elskede brannbiler.Jessica har pussla på med sitt,og de har leika sammen.
Lillebror sovna nesten i det han la hodet på puta.


En liten luring!


Benjamin og brannbilene:)

Når mista du tenner,og om du har jevngamle barn som meg,har de løse tenner??

Kinodate

Her er jeg igjen-noen som har savna meg??!
Det har ikke skjedd så mye gøy eller spennende i det siste,bare jobb,litt avslapning og besøk av ei venninne.På fredag var snuppa syk med feber så jeg var på besøk hos henne en liten tur.Hun syns det var godt med besøk av mamsen.Lillebror var i barnehagen så han fikk jeg ikke sett.
Søster var pjusk og var derfor hjemme fra skolen,første dagen hun har vært borte fra skolen faktisk.
Også snødde det!!Benjamin var visst veldig ivrig på å gå ut og grave,hihi:)
Snøen forsvant like fort som den kom.

Jeg har hatt jobbehelg og ble bedt til foreldrene mine på pizza i går kveld.Jeg tusla bort i mørket med musikk i øra,ikke langt å gå og godt med frisk luft.
Eller så er det koselig å ha Bongo her når ungene ikke er her,veldig godt selskap i henne:)


Koselig med kanin:)

Kinodaten var i dag og det var med frøkna mi:)Hun kom til meg på jobb og vi gikk til kinoen å så Karsten og Petra’s jul.En veldig koselig film,tok nesten til tårene noen ganger.
Vi koste oss begge to.Benjamin ville ikke være med å se,han liker nok litt mer action,men han kunne fint vært med,men tipper han hadde begynt å kjede seg litt underveis i filmen.
Kjørte Jessica til papsen etter filmen og ble med inn for og få noen kklemmer og nusser av lillebror.Veldig godt å se de begge to,Jessica ville ikke gi slipp på meg og det er alltid tøft.Ikke mange dager igjen før de kommer til mamsen igjen:)
Jessica var i grei form,ingen feber,men forkjøla og vondt i halsen.


Klar for kino!


Pass opp,her kommer lillebror!

Nå tenker og planlegger jeg kalendergaver,de skal få pakkekalender her hos meg(de dagene de er her.)julekortbilder skal jeg få tatt og barneselskap for snart 6 åringen!
Bilder til julekort må jeg prøve å få tatt til helga i dagslys(det lille lyset som er på dagen.)

Også vil jeg gratulere verdens snilleste pappa som alltid stiller opp for oss med farsdagen i dag <3

Nå må du fortelle meg om hva du driver med for tiden,skal du ha pakkekalender,har du vært på kino i det siste??

“Partyløve!” og litt mimring

Siden sist har jeg vært avgårde en liten tur.Jeg har vært på Holmsbu med ledergruppa på jobben(budsjettsamling.)
Var litt i tvil om jeg skulle være med men jeg ble altså med og angrer ikke på det.
Det betydde at barna måtte til pappaen sin et par dager før de egentlig skulle dit,de var litt lei seg for at jeg skulle avgårde,men vi tar det igjen en annen gang.Kan jo hende papsen skal noe også en gang.


Ape og Jessica er klare for en ny skoleuke.

Jeg har aldri vært på Holmsbu før,men det var virkelig flott der,og tipper at det er ennå mer flott om sommern.
Vi har for det meste hatt foredrag osv,men også middag og fest(og jeg er ingen “partyløve.”)Ble ganske så sent på mandag,og tidlig opp tirsdag.Lenge siden jeg har vært på fest altså.La oss 01.30.Lå og fniste og lo før vi sovna.Vi bodde i villaer med flere soverom,kjempefine!Nesten som å være på leirskole igjen,fnis…


Feststemte jenter:)

Fikk med meg en flott solnedgang før vi dro hjemover.Fikk tatt noen fine bilder,men et speilreflekskamera hadde vært tingen der og da:)
Helt utrolig at vi er i november,mildvær og helt greit bortsett fra mørket.Plutselig kommer kulda.
Nå må jeg begynne å planlegge bursdagsfest for snuppemor som fyller 6 år i desember.Det blir jentene fra klassen og voksenfest.Må bare bestemme oss for datoer.Men greit å feire litt i god tid før julerushet,for nå går ukene fort.


Solnedgang på Holmsbu

Savner småtassene nå,men dagene går heldigvis fort!Skulle gjerne hatt en klem av de,sukk….Og vips så begynte jeg å mimre litt og kikke på “gamle bilder…”
Det er så artig å se på disse bildene,og jeg er så glad for alle bildene jeg har tatt og for bloggen som er fullstappa med minner som kanskje hadde blitt glemt ellers.Nå lurer jeg egentlig på om du er ofte på fest,og om du var ofte på fest før du ev fikk barn?