Slalomfamilie

Da var det på tide og titte innom her igjen.Ikke så mye som skjer her for tiden når ungene ikke er her.Men jeg kan jo fortelle om litt fra forrige uke.
Mandag ville ungene i bakken,men vi ble enige om at hvis Jessica gjorde alle leksene så kunne vi heller dra på tirsdag.
Leksene ble gjort og det ble bakken på tirsdag.
Ivrige barn som storkoser seg i slalombakken.Nå kjører Benjamin fra toppen av barnebakken også.Nå må han bare lære seg og bremse litt mer.Det er lite knall og fall på de,og søster bremser og svinger litt.
Denne kvelden i bakken ble det en pause inne på skikroa for å smake på de fantastiske kanelsnurrene de har der.Det ble noen flere turer før vi dro hjem,da var vi slitne alle 3:)


På toppen av barnebakken.

Kanelsnurr!!

Og vips så var mammauka over og da blir det mere jobb.Vært en travel uke med mye og gjøre så jeg har vært litt sliten og lei.Da var det godt med helg.
Jeg la ut barnevogna til Benjamin for salg,og plutselig var den solgt.Det var veldig vemodig,men vi trenger den ikke mer.Benjamin har vært en vogngutt og han har elsket vogna si,men den har stått i kjellern siden i sommer.
Så da var vel nok en epoke over….

Fikk inn litt penger i kassa siden jeg solgte den,og da ble det nytt slalomutstyr på meg.Dura på XXL etter jobb på fredag,fikk med mamma som selskap.Jeg handla skipakke,visste hva jeg skulle ha,så handelen tok vel 10 minutter!
Mamma spanderte hjelm på meg-for det må jeg ha!Jeg er superfornøyd med ski,støvler og alt og gleder meg som bare det til og prøve de!Kjøpte litt kortere ski denne gangen,149 cm.Det skal bli så morro!!!
Det har vært mildvær og snøen har minka,men i bakken er det fortsatt bra.Kjørte en tur opp for å se i går.


Slalomfamilie

Jeg har ikke gjort stort i helga,klipte meg i går og var på en hyggelig middag på kvelden:)
En ny uke er på vei med nye utfordringer på jobb siden vi skal gå over til et nytt system på pc’n.Det blir opplæring,så det er bare og følge med!Jeg lukker øya og håper på det beste,hahaha!!!!

Bare et par dager så er småstjernene på plass også-gleder meg!!

Så sånn går no dagan…hvordan har du det??

“Bølla” i bakken!

Helgen kom og helgen gikk!!
På fredag kveld var jeg på middag sammen med de andre lederne på jobben hjemme hos min sjef.Det var kjempekoselig!!God mat,drikke,godis,latter og morro.
Jeg var i seng til klokka var 01,det er alt for seint for meg.Så dagen etter var jeg nesten helt ødelagt.Ungene sov hos pappaen sin men skulle komme til meg igjen så jeg kunne ikke sove så lenge utover dagen.
Ungene kom,vi dro for og handle inn mat,kjøleskapet måtte fylles opp,og ungene ville ha staver til slalomskia sine-så nå har de det de trenger.Sola skinte og småstjernene ville i slalombakken.Så da ble det sånn,bare og kjøre på når de syns det er så gøy.Det ble noen turer før vi ble sultne,dro hjem og spiste taco og så på film:)


Glade barn i bakken på lørdag.

I dag søndag tok vi det helt med ro,sov til klokka var 9-surra rundt hjemme og var på plass i bakken til 13.30.Sammen med 1000 andre(tuller ikke.)Vi måtte parkere langt bortimellom,flaks at vi fikk en plass i det hele tatt.
Det vrimla med folk i bakkene,og det som irriterer meg i barnebakken er at folk ikke kan flytte seg-må de stå midt i bakken i bånn av bakken??Benjamin fikk kjørt på noen et par ganger for de sto plutselig bare der,står og skravler(voksne folk.)Hva med å stå langs sidene så folk får kjørt??!!Grrrrrr!!!!!!!!
Så da tok Benjamin saken i egne hender,mens han kjørte så brølte han:”Pass dere!””Unna vei!””Løype!”Helt greit for meg,hihi:)


“Bølla” i bakken som brøler:”Unna vei!”

De storkoser seg,og i dag var det tredje gangen de kjørte.Men de lærer fort,her går det unna.Jessica kjører fra toppen og klarer seg superbra!!Benjamin kjører fra midten og klarer seg like bra(så lenge folk ikke står i veien nederst i bakken.)Han kan bremse og svinge litt,så det er bare og trene.
Vi hadde en pause med kvikk lunsj og de leika litt i snøkanten og kikka opp på den store bakken.
Jessica lengter etter og kjøre der-det kommer plutselig!!
Har ikke fått tatt så mange “in action” bilder av 7 åringen da hun suser avgårde fra toppen.


Kvikk lunsj pause!

Klar-ferdig-kjør!!

Lengter etter og kjøre i de store bakkene.

Selfietime:)

Blir nok masse slalombabling herfra framover-men det er jo det vi driver med nå.Heldigvis har det ikke vært så kaldt de siste dagene,det er vel meldt mildvær denne uka.Får bare håpe snøen holder seg nå som ungene har finni noe de liker og gjøre.Og jeg syns jo det er helt supert at begge to liker det,får da har de hverandre da også.Også må jeg få meg noen andre ski!!Det står på ønskelista!

Har du hatt en fin helg??

I slalombakken!

Det er like kaldt ute,så kaldt at bilen min fryser stakkar.Jeg har ikke garasje,heldigvis har den startet hver dag.Men sånn er det jo om vinteren.

I går var ungene på plass,jeg henta de tidlig på skolen og i barnehagen.Jeg hadde en overraskelse til de,vi skulle kjøpe slalomski!!!Jeg har prøvd å kjøpe brukt på nettet,leita både på finn.no og kjøp-salg på facebook.Men når det har blitt lagt ut forsvinner det med en gang,eller så blir budrunden dyr.
Så da havna vi på XXL.Og slalomutstyr ble det,og hjelmer så klart.
Ungene var mer enn ivrige og ville helst i bakken med en gang.Men Jessica måtte gjøre lekser,så vi venta til i dag.Plukka opp ungene etter jobb,og vi dura opp i skisenteret.Jeg var like spent som de:)


To som er klare!!

Den minste barnebakken er gratis,det er jo helt supert!!Ungene står på et bånd som tar de opp bakken.Jeg fikk trimma meg opp og ned bakken for og hjelpe de litt i starten.
Jeg ble ganske imponert av begge to,det så ut som de hadde kjørt før,men det har de ikke.De var kjempeflinke!!!Det ble mange turer og de fikk prøvd seg masse.
Så nå blir det nok mange turer resten av vinteren.
Selv fikk jeg slalomutstyr da jeg var 12 år,og jeg bodde i bakkene fra jeg var 12-17 år,det ble mindre tid i bakken etter at jeg begynte med ishockey(da var jeg 15.)
Jeg må ha nye ski,mine rosa selvlysende ski er fra 1990 tallet en gang…..

Det var så morro å se på ungene da de kjørte ned bakken og de var ganske så stolte selv.Jo tidligere de begynner,jo lettere er det og lære seg nye ting.Skiene dems er jo så søte,små søte ski.Benjamin sine er 100 cm og Jessica sine er 110.


Flott skisenter vi har!

På vei opp ennå en gang…

Vi tok en pause inne i skikroa,koste oss med vafler:)Det ble to timer ute,det var kaldt men ingen av oss frøys.Jeg fikk jo dagens trim med å løpe litt opp og ned bakken.
Dette var vel verdt pengene sine,og vi gleder oss til mange fine timer i bakken resten av vinteren.


Er det noen av dere som kjører slalom??

På ski i kulda

Nå har det vært bitende kaldt lenge,og har jeg først begynt og fryse så får jeg ikke varmen i meg.18-20 minus er litt kaldt,men et sted mellom 4-10 minus er helt greit.
Lite som har skjedd her i det siste,mye jobbing og ungene er hos pappaen sin.Lørdag snubla jeg innom Match og gikk ut med ny jakke til meg selv,er sååååå fornøyd.Når det er salg og 50 % da er det greit.Har kikka på jakka siden tidlig i vinter.

Jeg lurer på hva Bongo tenkte på da han hoppi oppi do….?!Han datt rett og slett i do(ler.)Lokket sto oppe og han har hoppa opp før,men da var lokket nede.Han ble litt våt da,så jeg måtte dusje han litt i dusjen etterpå.Gal liten kanin det her:)


Fornøyd med ny jakke og lue:)

I går søndag “lånte” jeg Benjamin og tok han med på ski.Jessica ville ikke være med.Det var kaldt,men så flott i skinnende sol!Vi gikk på ski i skisenteret.Og Benjamin er flink på ski,det gikk unna i sporet!
Jeg er ikke glad i vinteren,men på sånne dager er det flott.Føler jeg vil kvele hele vinteren noen ganger!!Benjamin og jeg koste oss,og jeg måtte ta noen bilder som ble ganske så fine!
Vi gikk et stykke på ski før vi gikk på ski bort til skikroa,for Benjamin lurte på om de hadde vaffler der:)Det hadde de ikke,men det ble kvikk lunsj.
Ute fant han flere store istapper som han ble opptatt av-de var virkelig flotte!
Vi hadde en fin skitur sammen,vi koste oss:)


Skitur i nydelig vintervær.

Vi koste oss:)

Her titter Benjamin ut mellom den store istappen.

Vi er heldige som har så flotte skimuligheter i nærområdet.Håper vi kommer oss ut på flere turer sammen!Har veldig lyst til og kjøre slalom igjen også,og at ungene skal få prøve.Benjamin sier han vil kjøre snowboard:)
Det er flott og gå om kvelden også i lysløypene,så jeg håper å få til en tur en kveld,men da må det ikke være så kaldt.Noen som vil være med??

Hva liker du og gjøre ute på vinteren??

Hun er en han

Da vi kjøpte Bongo(kaninen vår)var jeg veldig bestemt på at vi skulle ha en jentekanin.Jenter er mye roligere,de markerer ikke rundt i huset og de gjør ikke visse andre ting.Så da vi kjøpte Bongo i sommer kjøpte vi henne for at det var en jente,og hun var super nydelig!
Det har jo gått noen måneder siden vi fikk henne,men først i jula begynte jeg og tvile litt på om det var ei jente.Bongo har vært veldig “rampete.”Hopper opp på stuebordet,spisestuebordet,varmepumpa og tv benken.
Bongo har drivd og krafsa veldig på meg,da krafsinga gikk over til parring(ja du leste rett) da kom tvilen snikende.Jeg fikk bekrefta at det var en gutt,og jeg ringte dyrlegen dagen etter.
Jeg fikk time til kastrering,da skal de bli mye roligere og slutte med sånne “uvaner.”
Så på tirsdag fikk vi det gjort.Et enkelt inngrep.Da jeg henta Bongo etter jobb og fikk han hjem var han ganske så rolig,lå og slappa av resten av kvelden.Fikk med smertelindring,men det er ikke lett å gi altså.Men allerede i går virka han veldig pigg altså,så han plages ikke.Han driver fortsatt og hopper opp på ting,men jeg håper han roer seg et par hakk etterhvert.
Så om dere vurderer kanin,da anbefaler jeg en jente,om ikke så er gutt et like fint husdyr,men det kan hende dere bør kastrere han.Jeg har bare hatt jenter,vår forrige var også jente,og makan til rolig kanin altså,vi kunne la henne være løs her hjemme mens vi var borte.

Vi er glad i vår nye Bongo,men vi savner fortsatt vår forrige venninne.


Kompisen vår!

Ungene er hos pappaen sin,så Bongo og jeg er alene.Har ingen planer bortsett fra jobb.Og i dag gadd jeg ikke engang og lage middag.Det ble baguetter i ovnen.

På tirsdag var ungene ute etter middag for og prøve de nye skiene sine.De gikk bare her i nabolaget,men de koste seg.Benjamin syns også at det er veldig gøy!
Jessica har vært ei “skistjerne” siden hun fikk ski som 2 åring,hun er en racer i skisporet.Så jeg tenker for meg selv at hun burde jo gått på skikurs eller hve det heter.
Jeg gikk selv på ski og var også en racer,jeg ga meg og pappa er fortsatt litt “snurt” for akkurat det.Men jeg ble jo hockeystjerne isteden:)
Så jeg håper jeg får med meg begge barna i løypene framover nå i vinter.Det er jo veldig fint med en skitur i ny og ne.Jeg burde tatt meg en tur nå mens jeg er alene også-kommet meg opp av sofan,jeg må det altså!
Benjamin kan gå i barnehagen også,der lages det eget skispor av en ordentlig”løypemaskin.”
I følge Benjamin skal han begynne og kjøre snowboard….

Jeg har faktisk lyst til og kjøpe meg slalomutstyr også,dreiv med det i mange år,hadde sesongkort i bakken og var gira!Jeg får se om jeg kommer over noe brukt.
Hadde vært veldig morro.Var i bakken ifjor med ei venninne,og det var så gøy-man glemmer ikke gamle “kunstner.”
Her hvor vi bor har vi alle muligheter med slalom og langrenn.


Mine skistjerner!

Løype!!

Er du glad i og gå på ski??

Snø!

Plutselig kom det masse snø,det snødde i hele går,i natt og i hele dag,og det snør ennå.
I går lørdag dro vi avgårde til et senter i nærheten sammen med mormor.Hun ville kjøpe akebrett til ungene,eller sånne “surfebrett.”Og vi hadde flaks,for på en butikk var det salg på alt inkludert disse brettene,så det ble ikke så dyrt.Her har de vært utsolgt,men så fikk vi tak i og på tilbud!!
Vi kikka litt og handla noen småting,Jessica trang flere strømpiser og vi handla inn litt mat både til oss og Bongo.
Snubla innom Burger King gjorde vi også,ungene ville spise der.

Da vi kom hjem pakka vi ut varer og slappa av litt før ungene kledde på seg og løp ut for å prøve bretta sine.Jeg ble også med.Jeg er litt sånn at jeg liker og være ute med ungene,klarer ikke å sitte inne mens ungene leker ute alene i timesvis.Altså,det er greit at de er ute litt alene,men jeg liker å holde et øye,og Benjamin er 4.5 år.
Da får jeg lufta meg samtidig,vi finner på noe sammen og det er jo koselig.
Plutselig er de så store at de fyker avgårde alene sammen med venner.Er du med barna dine ut?

Våkna opp til ennå mer snø i dag.Gikk ut i 12 tiden for å ake.Ungene akte litt mens jeg måkte fram bilen.Vi fant fram spadene til ungene og de prøvde seg på å lage snøhuler.
Jessica ble med to klassevenninner og Benjamin og jeg gikk inn.

Det ble taco til middag,og ungene løp ut etter en stund.Da var det mørkt,men de storkoste seg.To klassevenninner av Jessica var også ute,så de akte og styra på.
Jeg hang med på lasset,tror ungene syns det er veldig greit at jeg er med de ut.Ser ikke så mange andre voksne ute med ungene sine,men de er kanskje i skibakken eller noe.
Vi har ikke slalomutstyr,jeg har kjørt masse slalom,men har ikke tatt meg råd til å kjøpe meg nytt utstyr.Vi får heller ta en tur på langrennski,for det har vi alle 3:)
Eller så blir det nok endel turer til noen større akebakker,ble endel av det forrige vinter.

Allerede på tirsdag skal Bongo til dyrlegen for å “fikses,”spent på om han roer seg litt.Ellers så skjer det ikke så mye denne uka.Men jeg stikker vel innom her igjen snart:)

Er du ute med barna dine(selv om de er litt større)eller sitter du inne??

17 minus

Hverdagen er godt i gang her hos oss,og det var helt greit nå.Kuldegradene er også på plass,det ble brått veldig kaldt!Det har snødd også,men snøen er veldig fin og lett,men ungene er veldig glade.Heller litt kulde og snø enn regn og glatte veier.
Ungene er på plass,og det føles bra!
Jeg syns de blir større for hver uke,særlig Jessica.Syns hun hadde blitt så stor på bare en uke.Tiden flyr og nå er det bare et halvt år igjen av 2 klasse.Benjamin har igjen 1.5 år i barnehagen.


Da vi kom hjem i dag forta vi oss ut mens det ennå var lyst.Det var 17 minus,men ungene ville ake litt så da var vi ute.Med gode klær går det fint en stund selv om det er kaldt.
De akte på rumpeakebrett i dag,vi var bare rett borti her.Vi får finne noen akebakker når det ikke er så kaldt og vi kan være lengre ute.
De hadde det kjempegøy de,akte forover og bakover,lo og kosa seg:)Med røde gode kinn luska vi inn etter en stund:)


Frisk norsk ungdom!


I morgen har jeg time hos legen,jeg må få meg noen tabletter mot migrenen min.Jeg har det ikke så ofte,men det er ikke noe særlig når det dukker opp.Vanlig smertestillende er ikke så effektivt.Så da får vi se da:)

Vi har forresten finni ut at Bongo er en gutt,jeg har hatt mistanke,men nå er det helt sikkert,jeg så det selv.Så den rampete,ville kaninen skal få seg en legetime,gutter blir ofte roligere og slutter å markere om de blir kastrert.Jeg skal ringe og høre i morgen.Han har ikke markert mye altså,men han er så urolig og vilter.Hopper opp i vinduene,på varmepumpa,stuebordet,tv benken osv.


Hun er vist en gutt….

Ble et kort innlegg det her.Men det er iallfall liv i meg/oss i kulda!


Er det kaldt hos deg??

2016

Så var det et nytt år da,og jula er over for denne gang.Godt det og syns jeg selv om det er deilig med fri.
Jeg fortsetter litt med bloggingen,ikke så ofte det blir innlegg,men nå og da.Det er få tilbakemeldinger her inne,stort sett bare Monica(fembarnsmamma)som legger igjen et pip fra seg:)

I går var det årets siste dag,stille og rolig feiring på oss.Vi var hos foreldra mine,altså jeg,ungene og pappaen til ungene.Vi spiste kalkun og det ble iskake til dessert.Jessica var i form igjen og de spiste godt begge to.
Vi så på tv,skravla og ungene lekte og styra på.Vi gikk ut en tur for å tenne stjerneskudd,og paps hadde noen “smellere.”Det snødde og var ganske så koselig ute(helt til regnet kom.)
Tok ikke så mange bilder i går,men-men..


Klar for julebrus og kalkun!

Benjamin digga stjerneskuddene!

Vi dro hjemover i 21.30 tiden og da ville Jessica være med meg.Så da fikk hun det,Benjamin ble med pappa.
Jessica var ikke trøtt sa hun,så vi satt oppe å venta på at klokka skulle bli 24.Vi gikk ikke ut men sto i vinduet å så på rakettene.Men frøkna syns ikke det var noe gøy,hun er ikke så glad i sånne ting.Så hun tusla i seng og slokna så fort hun la hodet på puta:)
Benjamin hadde lagt seg tidligere og sov seg mellom rakettene.Det er første gang Jessica er oppe så lenge,vi har ikke sett noen grunn til at de skal holdes oppe så lenge eller vekke de så de kan se.

10.30 i dag vekte jeg 7 åringen.Vi spiste frokost og kulan litt før vi dro til ei venninne av meg og ungene hennes.Benjamin ville ikke være med,han var opptatt med Transformers:)
Ungene leika og vi voksne skravla-koselig!Jeg leverte Jessica og fikk samtidig noen gode klemmer av Benjamin.Aleneuke igjen-en hel halv mamma…

Jobb igjen på mandag…det er godt med fri,men helt greit med vanlige dager igjen,og vi går jo mot lysere tider-lykke!!Jeg håper 2016 blir et bra år-syns jeg fortjener det!
(tror jeg sier det hvert år.)

Godt nytt år og god helg!!