Julen 2017

Så kom julen da,hele desember har vært preget av sykdom hos oss.Begynte med lungebetennelse for stakkar Benjamin.Så da det var pappauke var han frisk igjen etter ti dager syk,og da de kom til meg igjen så var Jessica syk.Natt til torsdag før jul var ikke en bra natt.Jessica bare hosta og hadde høy feber.Benjamin vekte meg to ganger og klaga på vondt i øret(tuller du tenkte jeg!)Dura avgårde til legen med begge to.Jessica fikk pustemedisiner og Benjamin hadde øreverk.Jaja…de er vel bra til jul tenkte jeg-ikke….
Feberen fortsatte hos Jessica og hun hosta grusomt!Men vi kom oss mellom dagene før jul med julegrøt og litt førjulskos.Julaften kom og hun var ikke bedre,vi fikk feira dagen med god mat,nisse og gaver før vi tok kvelden da klokka var 19.Kikka litt på tv da vi kom hjem men alle var slitne og sovna en etter en.
Dette er tredje julen på rad med syke barn.Jessica har vært syk de to forrige julene,men har da blitt syk i romjulen med feber,en juletradisjon dette.
Ble jo en koselig julaften til tross for sykdom.


Julegrøt
22 desember.

Ingen fikk julekort fra oss i år,så dette la jeg ut på sosiale medier:)

Julaften:)

1 juledag gikk egentlig i glemmeboka.Vi lufta oss en tur alle 3,vi trang luft og andre omgivelser etter og ha vært hjemme stort sett hele desember,tror jeg kom fram til at jeg var på jobb 6 dager i desember.
2 juledag var Jessica hos pappaen sin noen timer mens jeg tok med Benjamin i akebakken sammen med to kamerater av han og mammaene.Det ble en super dag ute i snøværet!Gutta koste seg og det gjorde vi mammaene også.Det ble aking,grilling og masse gøy.Da vi dro hjem så vi ut som snømenner:)
Kjempemorro og ake for store og små!


2 juledag i akebakken:)

Så var vi på kalkunmiddag hos foreldra mine og da ble det også flere gaver.Broren min kunne ikke komme hjem til jul i år pga kreften og en punktert lunge.Syns det er helt grusomt!
Foreldra mine var hos broren min og kona 1 juledag med gaver til de og vi fikk gaver 2 juledag.Strålende fornøyde unger:)Jessica var i litt bedre form og fikk i seg litt mat-kalkun er det beste som fins!!
Jessica har så og si bodd i pysjen i jula-deilig det!!!Hun fikk en kul Flodepysj til jul.Dere som er på min alder husker vel Flode fra barnetv?


Flere
gaver:)

Pysjjente
i jula;)

I går onsdag ble det nok en legetur(klippekort hos legen vi:)Det peip og surkla i henne så nå fikk hun endelig penicillinkur etter å ha vært syk i over en uke.
Så var det pappauke og her ble det stille.
I dag har jeg “lånt” Benjamin mens Jessica har jobba med formen.Vi har vært i akebakken med venner.Kost oss like mye i dag med aking,grilling av pølser og masse gøy!Nå håper vi at Jessica blir bra så hun også kan være med ut både i akebakken og i slalombakken!


Grilling på gang!

Fin dag i akebakken!

Hvordan har deres jul vært??

 

Jessica 9 år!

Benjamin er bra igjen etter lungebetennelsen,veldig glad for det:)
Torsdag var vi på juleavslutning for 4 klasse,begge klassene var sammen.De fremførte et koselig juleskuespill for oss og sang julesanger,kjempeflinke unger!Jessica var nissejente:)
Det var påsmurt mat,kaker og salg av lodd.Ungene kosa seg,de løp rundt med vennene sine og vi voksne skravla.Ungene vant tre  premier på loddtrekninga,det er alltid gøy.En koselig kveld!


Juleavslutning 4 klasse

I går 16 desember fylte Jessica 9 år!!!!Sistemann i klassen som fylte 9,så dagen var etterlengtet.Hun feiret med vennene sine 1 desember,så i går var det rolig feiring.Jeg dro hjem til ungene(som var hos pappaen)på dagen.Hun fikk gavene sine som hun ble veldig fornøyd med.Av pappaen fikk hun bom til og turne på,av Benjamin fikk hun en enhjørningbamse,av meg og foreldra mine fikk hun ipad-super fornøyd 9 åring!
Jeg tok med ungene på senteret en tur,vi drakk milkshake og titta litt.Benjamin ble kamerat med nissen som gikk rundt.
På kvelden spiste vi pizza sammen.
Vips så var hun 9 år liksom,veldig rart!Årene flyr avgårde.Ikke lenge siden hun begynte i barnehagen,husker hun var på besøk i barnehagen på 1 års dagen sin.

She’s young like the morning!


Må alltid lage en collage med forskjellige bilder av bursdagsbarnet

Jessica 9 år!

Benjamin og nissen:)

Og da er det bare en uke igjen til jul!5 dager igjen på jobb,og ingenting som skjer til uka,bare rolige dager etter jobb.Kanskje noen små ærender bare.Skal bli godt med fri,kanskje vi får dratt i akebakken eller i slalombakken-ønsker oss mer snø:)

Ha en fin siste uke før jul!:)

Lungebetennelse

Her har det vært sykestue siden 1 desember.Jeg ble slått ut med bihulebetennelse og jeg fikk hjem en gutt som var ganske syk forrige tirsdag.Da hadde han hatt feber siden fredag.
Skikkelig stygg hoste og høy feber,hjertet hans raste i full fart.Fikk han til sengs og sov sammen med han.Han våkna rundt midnatt med feberfantasier,sa han så grønt og at han var svimmel.Vi satte oss i sofan og tempen viste 39.8!Stakkars Ben!Når barna blir så syke så liker jeg ikke og være alene,men vi kom mellom det også.Jessica var hos pappaen sin den natta så var bare oss.Han sovna igjen men jeg sov ikke godt.Ben våkna tidlig og spurte om vi kunne dra til legen snart…så fort legen åpna ringte jeg.Vi fikk raskt en time.
Legen sjekka han og lytta og fortalte at Benjamin har lungebetennelse…dette er hans tredje lungebetennelse.Da han var 20 mnd var han innlagt på sykehuset med lungebetennelse i flere dager.
Han fikk nå Penicillin og to forskjellige pustemedisiner.Formen hans var laber,dårlig matlyst,stygg hoste og masse slim som han hosta opp.Det har blitt late dager på sofan.Jessica har vært med venninner hjem og hun har slappa av med oss:)Mens hun var ute og bygde snømenn måtte Ben se på de fra vinduet,hun lagde de så han fikk sett dem:)


Fine snømenn!

Mammakos!

Snapchat er gøy!

På søndag hadde Jessica juleshow med turngruppa.Vi var og så på,og det var kjempemorro og se på de.Ordentlig show med musikk og god stemning!Så flinke unger og kjempeflink Jessica!Hun ble kjendis med bilde i avisa,ser litt alvorlig ut da hun ikke visste at det ble tatt bilde:)
Etter showet spiste vi pizza med foreldra mine og Benjamin var litt kvikkere!

1 klasse hadde julefrokost i går,Benjamin virka grei nok til og gå noen timer på skolen og være med på julefrokosten.Første gang vi har vært på julefrokost,veldig hyggelig.Påsmurt mat osv.
Ungene sang for oss og vi koste oss.Da jeg henta på skolen sa lærinna at Ben var veldig sliten,sliten var bare fornavnet.Han slokna på sofan og var helt ferdig resten av dagen.Han orka og pynte juletre med Jessica,men så var det over og ut.
På torsdag er det juleavslutning for 4 klasse,de skal ha skuespill for oss og det blir nok en fin kveld!Ellers så er dagene ganske så rolige her,vi stresser ikke i det hele tatt.En ting vi ikke har fått gjort i år er og lage julekort,første gangen siden Jessica ble født at vi ikke har det.Men sånn ble det når det er langtidssykdom i hus.


Julefrokost!

Årets juletre!

Så i dag ble det nok en hjemmedag og en ny tur til legen.Lungene hørtes fine ut,men det tar litt tid før han er seg selv igjen,han har hatt høy feber lenge og det tar på.Men nå håper jeg det går fremover!Blitt mange dager borte fra skole og jobb,men det må bare ta den tiden det trenger.Benjamin går glipp av mye førjulskos på skolen,men han rekker og få med seg noe før det er juleferie:)

Nå på lørdag fyller frøkna vår 9 år!!!Da blir det gaver og feiring.Hun får bestemme dagen,hva hun vil spise osv.Ungene er hos pappaen den dagen,men vi feirer merkedager sammen.Hun gleder seg veldig!Gavene er kjøpt inn,jeg er veldig spent på hvordan hun reagerer på de superfine presangene!


Søteste
julebarna!

Feiring av snart 9 åringen

Det er snart en 9 åring her i huset,16 desember er dagen.Hun har lengtet lenge og er sistemann i klassen som fyller 9,og dermed yngst og nesten et år yngre enn de eldste.
Dagen ble feiret 1 desember sammen med en av guttene fra klassen,han fylte 9 sist i november.Jessica og Eirik gikk også i barnehagen sammen og er gode venner.Hele klassen ble bedt,så vi lånte barnehagen.24 barn til sammen med brødre og bestisen til Jessica:)
Det ble pølser og vi fikk skvisa omtrent alle rundt bordet,måtte ha et ekstra lite bord som bursdagsbarna satt ved sammen med fire av vennene sine.Det ble ganske så høylydt med 24 barn,men alt i alt gikk det fint og jeg tror alle hadde det supert.Etter pølseserveringen ble Benjamin syk,han klaga på vondt i hodet før vi dro i bursdagen,nå skalv han fordi han frøys sånn,så der kom febern.Han ble så lei seg og gråt da han dro hjem med pappaen sin.Han hadde jo også gleda seg til denne dagen.


Superklar for feiring!

Festklar
lillebror som ikke var helt i slaget.

Ungene lekte og var litt rundt omkring.Så fikk bursdagsbarna pakke opp gaver og alle satt i en ring mens de pakka opp.De fikk masse fine gaver.Jessica var veldig fornøyd med gaver og pengene hun fikk.
Mere lek og så var det kaker og snacks.Vi hadde sjokoladekake,muffins,smågodt,ostepop og salt mix.Det var ganske så livat,men syns de er en super gjeng.Vi spilte julemusikk på kjøkkenet så det var koselig stemning!En flott feiring!Jessica storkoste seg!
Og klapp på skuldra til de kule mammaene som gjennomførte med glans,hihi:):)


Jessica
og bestisen:)


Super feiring!!!

Benjamin sov på sofan da jeg kjørte Jessica hjem til pappa’n,en glovarm gutt stakkar.Selv var jeg heller ikke i form,kjente forkjølelsen kom.Jeg har liggi rett ut i helga og har vært hos legen i dag-legen syns jeg var uvanlig tett-så hurra for bihulebetennelse.Så vondt i hodet hele tiden og så tett at det har vært vanskelig og sove.Jeg har fått tablettkur som skal åpne opp “slusene” så da er det bare og ta det med ro imens.Benjamin er også hjemme fra skolen med feber,så her går det unna!

Litt adventspynt har kommet frem,har igrunn ikke så mye julestæsj,men syns det er greit og ikke overdrive med pynten heller.Og når juletreet kommer i stua blir det bra.Vi har som oftest pynta treet litt tidligere etter at vi foreldrene gikk fra hverandre.Vi kjøper juletre og pynter når det passer med at ungene er her.Når jeg var lita pynta vi tre 23 desember,men nå har det altså blitt litt tidligere.Så kanskje om en ukes tid,jeg får høre med ungene.
Jeg stresser verken med julevask eller julebakst…
Til søndag er det juleoppvisning med turngruppa til Jessica,det blir veldig moro!Og så er det selve 9 årsdagen som også må feires,som vi gleder oss alle sammen.Tipper hun blir sååååå glad for gavene hun får!!!

Ha en fin adventstid alle sammen:)