Det var ikke sånn det skulle bli

Mandag 22/1-2018 gikk min snille,gode storebror bort mens vi satt hos han.

Det var ikke sånn det skulle bli…det har gått en uke nå,og dagene er tunge og tomme.Broren min hadde kreft i spiserøret og hadde vært syk i to år.Han fikk en infeksjon i den ene lungen som ble for mye for kroppen hans som var tynn og sliten.

Han gikk bort 15 minutter etter at vi kom til han på Lovisenberg sykehus i Oslo.Brått og uventet,men jeg er sikker på at han venta på oss før han gikk bort.Det er så ufattelig og grusomt!Jeg er glad for at jeg var hos han,og jeg fikk sagt hadet til han.
Ungene er knuste over at helten deres-onkel er borte,jeg har mista broren min og foreldrene mine sønnen sin,og kona hans sitter alene igjen etter 25 år sammen med han.
Han har spilt i band så lenge jeg kan huske,han var en flink fotograf og en fantastisk tegner-han var den beste!Han ble bare 49 år.


2012

En av mange tegninger han tegnet.

Jeg kan skrive masse om Frode,men blir bare noen ord nå.Vi hadde det alltid så gøy vi,vi tulla og fjolla som voksne og mamma sa alltid;”Hvor gamle er dere’a?”Mens pappa satt og lo.Jeg husker krangling i baksetet da vi var små,all moroa vi hadde,hvor glad ungene var i han og han i de.Nå sitter vi igjen uten Frode, han var den beste!

Takk for alle gode minner og stunder,takk for musikken og tegningene dine.Vi tenker på deg hele tiden,og vi savner deg,vi savner deg…

Snø og mere snø

Siden jeg er hjemme med sykt barn(igjen)kan jeg jo skrive litt om de siste vinterdagene våre.Nå er vintern bare så flott med masse snø(bortsett fra sykdom.)
Kjempehøye brøytekanter sånn som det var når jeg var lita.Det snør igjen i dag også,det skal visst være meldt regn denne uka,men satser på at det ikke skjer nå som det er så flott!


Høye brøytekanter hos foreldra mine.

Vi er ganske så aktive og har vært i skisenteret to ganger og på skøytebanen to ganger.Torsdag kveld var vi i slalombakken,og det var en fin kveld.Jeg var ganske så sliten når vi kom hjem etter en travel uke på jobb,men i bakken måtte vi:)Kan virkelig ikke gå glipp av en tur i bakken.

Flott kveld i slalombakken.

Fredag kveld dro vi på skøytebanen i byen.Jessica har vokst fra skøytene sine men fikk arve av venninna mi.Ben fikk skøyter i fjor,Frost skøyter som kan stilles på,veldig kjekt-så de passet jo fortsatt.Han gikk kun på skøyter en gang i fjor,og da syns han ikke noe om det.Nå gikk han som bare det,så flink!!Morro og se på!Så begge to storkoste seg,leika sammen og suste rundt.
Det snødde som bare det på lørdag,tok en tur på skøyter da også,men banen var dekt av snø.Så etter noen runder ble det basing i snøen isteden:)


Frdagskveld på skøyter.

Snøbarna:)

Søndag hadde vi på vekkeklokka så vi kunne være i skisenteret før kaoset starta.Alltid mye folk i helgene.Vi var på plass 9.30 og det var allerede mye folk men ikke noe kø.Det var veldig tåkete.Etter noen turer tok vi en pause.Benjamin ville ikke mer så morfar henta han.Jessica og jeg kjørte flere turer i strålende solskinn.Det var så flott!!Vi heiv oss til i skogsløypene og det var kjempegøy,og inne i skogen var det magisk fint!!Måtte bare stå å kikke og ta bilder.
Det var så fint at det var nesten trist da vi dro hjem.Men satser på flere sånne dager framover.

Og i dag er det altså sykedag igjen.Feber og hoste på frøkna…sukk…


Søndagen starta med tåke men så kom sola!

Fantastisk!!

 

Magisk!

Halvveis i januar allerede,dagene flyr!
Da jeg var ferdig på jobb på torsdag var jeg så sliten at jeg var uggen.Dro rett hjem å sovna på sofan i 20 minutter,våkna og var helt fin igjen,merkelig.Men jeg var rett og slett sliten.Jeg sitter ikke mye stille i løpet av en dag foran en pc på jobb.Jeg er på beina hele dagen og løper rundt på hele hotellet.Når det er mye og gjøre så hjelper jeg jentene med å reie senger og på en veldig travel dag kan jeg fort skifte på 40 senger alene.Ja det er helt sant!Jeg er husøkonomassistent og det er en travel og til tider tøff stilling når hotellet er fullt,så det er greit å være i form.
Så på fredag når hele hotellet skulle tømmes og det i tilegg skulle inn 30 ekstra senger så trodde nok jentene at jeg var gal som dro rett i slalombakken når vi var ferdige,hehe!!!Jessica og jeg skulle en tur alene i skisenteret fredag kveld.Jeg “lånte”henne fra pappa’n mens Benjamin var på fredagsklubben.
Jentekveld i skisenteret:)
Vi storkoste oss i bakkene.Kjørte skogsløyper,hoppa og lo!Følte meg som en fjortis igjen jeg der jeg kjørte på skia mine.Så tryna jeg så lang jeg var i en rot som stakk opp.Skibrillene på halv 12 og jeg så ut som en snømann,vi lo godt!!
Nesten litt magisk på kvelden i mørket med all snøen inne i skogen:)


Fin fin kveld!

Med utsikt over byen!

Magisk inne i skogen!

Lørdag var jeg på plass i skisenteret igjen sammen med venninna mi.Litt mere folk enn på kveldene og litt mer kø,men det går helt greit.Ble 5 turer på oss før vi ga oss da vi ble litt kalde,var surt denne dagen og masse tåke.Men så flott det er ute nå!


Freshe jenter i bakken!

Winter Wonderland

Det er meldt mere snø og det snør ute nå.Ungene er snart på plass igjen og da blir det nye skiturer!Vinteren er ganske flott akkurat nå:)

 

Massevis med snø

Vi har fått massevis med snø,forrige onsdag og torsdag lava det ned.Jeg var ute å måkte på kvelden når brøytebilen hadde kjørt så det ikke skulle bli for mye snø bak bilen.Men da vi våkna dagen etter trodde jeg nesten ikke det jeg så,så masse snø!!!Det kom over 40 cm på et døgn så til sammen har vi 80 cm med snø her i Kongsberg,og nå snør det igjen.
Så torsdag morgen brukte jeg vel sånn ca 40 minutter på og måke vekk brøytekanten bak bilen og få all snøen av bilen.Ungene hjalp til så godt de kunne.Vi rakk både skolen og jobben i tide:)


Vi fikk fram bilen etter en intens morgenøkt med måking:)

Da vi kom hjem skifta vi til uteklær,fant fram skiene og dro opp i skisenteret.Vi er så heldige som har skisenteret rett utenfor døra vår.Det ble noen timer ute og det var fantastisk føre i nysnøen.Ungene ville ikke hjem,vi storkoste oss:)Jeg hadde nye twintipski og de var fantastiske og kjøre med-kjempegøy!!
Jeg sleit med et vondt kne i flere måneder,jeg har fortsatt vondt men ikke på langt nær så ille som det var.Det hjalp vel og være hjemme med syke barn i hele desember….Jeg er bare superhappy for at det er bedre og håper det fortsetter sånn.
Jessica er også frisk igjen og det har vært fint å ha friske og opplagte unger igjen:)!


Fantastisk kveldskjøring i nysnøen.

Født med ski på beina!

Lørdag var vi på plass i bakken igjen sammen med tusenvis av andre.Det er sånn jeg husker det fra jeg var “ungdom” og vi bodde i bakken.Alltid køer og masse folk,men så utrolig gøy vi hadde det disse vintrene.
Ungene og jeg sto i kø,kjørte og koste oss i det flotte været.Vi hadde en pause inne i skikroa som var stappa med folk,men kanelbolle ble det.Nok en fin dag i bakken og alle var fornøyde!

Søndag var det bikkjekaldt.Vi dro en tur ut for å ake med venner.Vi var ute i to timer før vi fant ut at vi var forsynte med dagens kulde.Kjente nesten ikke føttene mine på slutten.Gradestokken viste 15 blå,og sånn har det vært siden søndag.
Vi storkoser oss ute med vinteraktiviteter,og på skolen går ungene på langrennski.Vi burde nok tatt en tur i skiløypene sammen på bortover skiene våre:)Vi får se hva det blir til.Skøyter burde vi også gått på,men Jessica har vokst fra sine.
Sånn er dagene her.Jobb,skole,lekser og uteaktiviteter så fort sjansen byr seg.Turntreningene til Jessica har også begynt igjen,og det er like gøy syns hun.


Kald søndag

Det godes kraft sprer seg alltid,som lyset.
Når du utstråler det godes vibrasjoner,gagner det hele menneskeheten.

Fram med slalomskia!

Jeg trodde jeg kom til og kjede vettet av meg når ungene dro til pappa’n.Men isteden ble det en veldig aktiv uke.Jeg lånte Benjamin da vi var ute og aka og på fredag dro jeg i slalombakken med ei venninne.Vi har fått massevis med snø her hos oss og da må vi opp i skisenteret.Er så heldige som har skisenteret rett utenfor døra.
Vi var i bakken allerede klokka 10 og tempen viste -13.Vi var ute i 4 timer og rakk 8 turer med en pause.Det var masse folk så det ble litt kø for og komme seg på stolheisen.Men det gikk greit og vi hadde en super dag ute:)Sporty jenter:)


Super dag i bakken med Ann Cathrin!

Så var nyttårsaften her og vi var hos foreldrene mine.Ungene og pappa’n til ungene var også med.Koste oss med kalkunmiddag og bare slappa av.Benjamin var i slaget og herja og styra på.Jessica er også mye bedre,takk og lov!Nå har det vært nok sykdom!!
Det snødde masse så da vi skulle hjemover var vi litt ute i snøen og leika oss.Benjamin ville være med meg hjem,og sånn ble det:)


Benjamin slokna klokka 23 og sov seg mellom rakettene.Jessica hadde vært ute med pappa’n og sett på rakettene.
Vi sto opp tidlig og var på plass i slalombakken 9.30.Lite folk så vi fikk flotte nypreparerte løyper.Beste starten på et nytt år!
Dette blir tredje vinteren ungene kjører slalom,og de elsker det.Selv har jeg kjørt siden jeg var 10 år.Benjamin og jeg kjørte 6 turer i dag,måtte så klart inn i skikroa å ha pause,og da smaker det godt med de knallgode kanelbollene de lager der:)
Vi storkoste oss ute i bakken og neste gang blir Jessica med,da er hun ferdig med penicillinkur og formen på plass igjen!
Så om noen er i Kongsberg for å kjøre slalom så er det bare og si fra,kanskje vi sees:)!


Flott på toppen 1 januar klokken 10!

Kos i bakken!

Jeg gleder meg ikke til å gå på jobben i morgen,bah!!Er jo så mye bedre og være ute på ski eller ake for så og komme inn i varmen etter flere timer ute.
Gleder meg til helg allerede og mange turer i bakken framover,både på kveldstid og i helgene:)

We’re gonna end 2017.Expect nothing,while hoping for everything!